Trädgårdsarbete

Dölja din oljetank i trädgården

Inhemska eldningsolja tankar är viktiga för många egenskaper, särskilt landsbygdens bostäder, som används för att lagra den olja som krävs för att värma sina hem. Oavsett deras nödvändighet, eldningsolja tankar är inte de mest attraktiva objekt i din trädgård.

Samt att göra din tank mer estetiskt tilltalande, dölja din tank kan också bidra till att förhindra att olja stölder.

Här är ett par tips om hur du dölja din oljetank:

Bygga ett skjul runt din värme oljetank. Skjulet måste ha stora dörrarna så att hela tanken kan passa genom, om tanken behöver bytas ut, och helst inte vara av trä konstruktion vid brand. Tanken måste också vara väl upplysta och lättillgängligt för fyllning, inklusive tillräcklig höjd. Gör skjulet större än vad som krävs för tanken kommer också att garantera det finns tillräcklig ventilation runt tanken.

Sätta en spaljé staket runt din oljetank. Spaljé är ett bra sätt att dölja en tank och kan integreras med din trädgård tema och färger. Kontrollera att du har en utfärda utegångsförbud för eller ingång på ena sidan så att tanken är lättillgängligt för fyllning och underhåll. Du kan även omfatta spaljé med hängande vinstockar för att skapa ännu mer av en förklädnad.

Bygga en mur runt din inhemska oljetank. Med hjälp av betongblock eller cement kan du bygga en mur runt din oljetank, men se till att lämna gott om utrymme för ventilation runt tanken. Vara säker på att inte blockera tanken som det behöver vara tillgänglig för föraren att inspektera före sin leverans och fyllning och underhåll. När väggen är på plats, kan du dekorera området med växter. dessa måste du flytta dessa ur vägen innan din leverans görs emellertid att se till att det finns inga risker för din leverans förare. Krukväxter skulle behöva flyttas före leverans. Om några plantor sätts permanent, behöver de inte vara av en höjd som skulle hindra leverans, och inte har törnen som skulle orsaka skada föraren under leverans.

Omge tanken med höga växter. Måste du lämna tillräckligt utrymme runt tanken, men växter och buskar som holly och buxbom ger bra täckning när de är fullvuxen. Gräs såsom pampas gräs är också ganska populär eftersom de inte tar lång tid att växa. Krukor i växter skulle behöva flyttas före leverans.

Bli kreativ. Om du känner dig särskilt kreativa du kan välja att måla din oljetank - även om gjort dåligt du kan locka ännu mer uppmärksamhet till det! Vi har sett allt från Dougal (Magic Roundabout tecknet) jätte vattenmeloner och squash, att Thomas de Tank Engine!

Oavsett förklädnad du välja, tillgänglighet och säkerhet är nyckeln. Låt oss veta din favorit alternativ nedan.