Trädgårdsarbete

Vilka faktorer avgör vilka växter kan jag använda i min trädgård och landskap

Ny plantering och trädgårdsskötsel? Här kommer vi titta på de faktorer som bidrar till att avgöra vilka växter du kommer att kunna framgångsrikt använda i din trädgård och landskap. När du väljer växter för din trädgård och landskap, måste du vara medveten av många skäl. Du vill plantera växter i områden där de ska vara glada, som olika arter av växter njuta av olika typer av villkor att växa i. Vilka villkor eller faktorer avgör vilka växter som du kan använda i din trädgård och landskap beror helt på området du bor i och vilket slags klimat du har, och den position som din växande områdena är.

Det finns några mycket grundläggande faktorer som du behöver tänka först.

1. de mest grundläggande faktor att beakta är solljus exponeringsbeloppen i områden du vill plantera. Hur mycket sol får varje område en dag? Vissa växter behöver en hel dags solexponering (6 till 8 timmar per dag) att göra bra (exempel är rosor, butterfly buskar & SORGFLOR myrten), vissa gillar sol/halvskugga (exempel är hortensior, sambucus & hypericum), medan andra behöver lite eller ingen direkt solexponering (exempel är hosta, heucheras, storrams & vissa clematis). Många växter klarar sig bra i en blandning av både sol och skugga. Beroende på hur varmt det blir där du bor, vissa växter som vanligtvis njuta av en heldag i solen kunde dra nytta av lite skugga i varmare områden.

2. vet vad din växande USDA zon. Detta hjälper till att bestämma vilka typer av växter kan överleva din längd av växande säsong och din eventuella vintertemperaturer. Vissa områden få mycket kallare eller varmare än andra. Om du vill att dina perenner, träd och buskar att överleva, behöver du veta om de kan växa i din zon.

3. vet din nederbörd. Vissa växter behöver mer nederbörd än andra. Om det är torrare där levande eller blötare där du bor, du måste du välja dina växter därefter. Du kan komplettera med droppbevattning, men det är ett klokare val helt enkelt plantera vad är lyckligast med din lokala mängden nederbörd.

Plus finns det andra överväganden.

* Rådande vindar - bor du i ett område som är blåsigt som på en havet kusten eller i Slättområden central oss? Blåsigt områden är hårt på längre, svagare skaft växter som lätt floppar över, eller snabbare växande sprödare träd. Välj växter som gör bra i kraftiga vindar i områden där det är blåsigt. En annan sak att tänka på är grundvatten. Om du har en hög grundvattennivå eller områden i din trädgård som håller mer vatten, överväga plantering saker som bra med fötterna ständigt blöta. Och vice versa - om du har en vindpinad kulle eller ett område som ständigt uttorkning som du vill plantera, välja växter som gör bra i torka.

* Smutsar är alltför olika. Vissa jordar är sandig och rinna av väl. Några är hård lera. Några är stenig. De flesta är en blandning av dessa typer. Ändra jorden med kompost och annat material för att göra jorden vänligare till växande växter totalt, men också välja växter som gör bra i din särskilda jordtyp.

Listan kan fortsätta och fortsätta, men dessa grundläggande faktorer kommer att spela en stor roll vid fastställandet av vilka typer av växter du kan plantera. Här på Greenwood plantskola bryter vi ned våra växtavdelningar så att du kan söka efter din perfekta växter inom varje zon, belysning, vatten krav, och mer.