Trädgårdsarbete

Hur du kan starta en kompost i din trädgård

Du kan starta en kompost i din trädgård med dessa lätt att göra tips. Någon som har en trädgård ska kompostering. Det är mycket lätt att göra och fördelarna är många när det gäller att förbättra jorden och producera kvalitet frukter, blommor och grönsaker.

Kompost är per definition, humus som material som resulterar från nedbrytning av organiskt material. När vi växer och ta bort friska grödor i våra trädgårdar, bort vi också många av näringsämnena i jorden. För ett hållbart jordbruk att frodas, även i en liten bakgård trädgård, måste vi ersätta vad vi har tagit ur marken. Bra kompost består av element som är nödvändiga för produktiva trädgårdsskötsel, till exempel kväve, kalcium, fosfor, kalium, kalcium, svavel, etc.

Den mest grundläggande typen av kompostering är helt enkelt en hög etablerat near din trädgård. Det finns två komponenter som krävs för att starta din lugg. Så kallade, "brunt" material lastad med kol som fall blad, torkade gräsklipp, döda blommor, gamla majs stjälkar och även strimlad tidningen utgör del ett. Del två består av "gröna" material laddad med kväve som vegetabiliskt köksavfall (exklusive kött), djurens gödsel från höns, hästar, kor, etc. och färskt gräsklipp.

Starta din lugg genom att lägga minst sex inches av brun material på undersidan. Utöver detta lägga till några inches av de gröna material ca fyra fot hög och se till att du hålla hela fuktig. Högen bör i ett soligt läge som värmen kommer att påskynda nedbrytningsprocessen. Det enda verkliga arbetet engagerade i att utveckla en produktiv hög är att du kommer att behöva "slå" det varannan vecka med en gaffel för att lufta den. Bli inte förvånad om lite ånga läcker ut som du vända komposten. Detta är en bra sak som uppstår när råvaror börjar att bryta ner.

Om du är flitig om att upprätthålla din lugg kommer den att producera humus som produkt vi är ute efter ett par veckor. Det kommer också se snyggt och vara lukt gratis. Om du har begränsat utrymme eller är orolig för utseende, bör du undersöka kompostering lagerplatser som är tillgängliga på de flesta plantskolor och gör det själv butiker. Dessa håller i material och några faktiskt är monterade på roterande hjul vilket gör luftning mycket lätt. Helt enkelt rotera trumman full av ruttnande material en halv en tur varje vecka och vad som var på toppen är nu på botten.

Få in kompostering och du kommer att göra miljön och din trädgård en massa bra. Lokalt odlade, hållbar och ekologisk - det är vägen att gå!