Trädgårdsarbete

Hur du använder fjäril trädgårdar att skapa livsmiljöer, skydda och bevara

Flera gånger i veckan, frågade jag vad en sak som jag skulle vilja föreslå en annan person göra för att hjälpa miljön, bevara trädgårdar och förbättra det allmänna landskapet i vår gemenskap. Gång, är mitt förslag att det singular bästa och enklaste sättet att göra en positiv inverkan på miljön är att odla en fjärilsträdgård. Mer ofta än inte, men detta förslag är uppfyllt med detta svar: "Jag har inte den blekaste aning hur man startar fjärilen trädgårdsskötsel--du måste hjälpa mig."

Sanningen är att det finns några saker jag tycker om mer än att införa andra till konsten att plantera trädgårdar att locka fjärilar. Med så många utmaningar livet för pollinatörer, kan någon hjälp hem trädgårdsmästare, civila organisationer, och även företag eller kommuner ge olika fjäril befolkningen är värt den tid, ansträngning och investeringar.

Fjärilar är trädgårdsmästare, alltför

Den viktigaste faktorn för att utveckla din egen fjärilsträdgård är att välja växter för fjärilar. Inte varje blomma försäkrar din trädgård kommer att locka fjärilar, men vissa växter är naturliga val för specifika fjärilar som kommer antingen lägger sina ägg på bladen eller festa på nektar.

Äggläggningen fjärilar välja instinktivt växter som gör rätt värdar för sin avkomma. Medan vissa trädgårdsmästare krypa för att föreställa sig fjärilslarver mumsa hål genom bladen av deras prisade trädgård medborgare, förstår de trädgårdsmästare som har valt specifika fjäril växter i hopp om att skapa en fjärilsträdgård egna att förlusten av några blad slukade under larval arrangera är ett litet pris för de förmåner som pollinering-bistå fjärilar leverera för trädgårdarna i allmänhet.

Fest på nektar från blommor, ge fjärilar ovärderlig hjälp till blommor med växter. Fjärilar flitting från en blomma till en annan, och pollinerar blommorna, uppmuntra spridning av växtarter. Fjärilen lägger ägg på denna samma anläggning eller en annan, och säkerställer förökningen av sin egen art. Detta är den naturliga ordningen saker.

Under tiden, vad trädgårdsodlare vet och trädgårdsarbete befolkningen kommer att förstå är att rollen fjärilar spela i trädgårdar sträcker sig långt bortom den skönhet och underhållning de tillhandahåller. Främja pollinering i trädgårdar, fjärilar bidra till, också en naturlig, ekologisk upptrappning i producera avkastning från en mängd olika trädgårdar. Dessutom var skalbaggar och fjärilar bor, kommer fåglar att lockas, alltför. Agera som en mat resurs samt en pollinerare, fjärilar locka fåglar som kommer att konsumera stora mängder av en mängd insekter, många av dem anses trädgård skadedjur och potentiellt skadliga för människor om inte hållas under kontroll.

Sex perfekt Butterfly växter

Bland växterna bör hoppfull fjäril trädgårdsmästare införliva i sina egna fjäril trädgårdar är:

* Buddleias (butterfly buskar)

* Spicebush

* Yarrow

* Rudbeckia

* Coreopsis

* Svart-Eyed Susan

Native till USA, dessa butterfly växter är bättre val för ett antal skäl, inklusive miljö anpassningar, resistens mot bekämpningsmedel och relationer till fjärilar vars livsmiljö är lokala eller som passerar när de vandrar långt avstånd. Att välja alla dessa inhemska växter förenklar varje strategi för fjäril trädgårdsarbete som en diversifiering av höjder, färger och blommande säsonger den samling representerar garanterar ett varierat utbud av fjärilar att lockas och en bred attraktion säsong.

Sammanföra dessa blommor i egna trädgården utrymme, ska du utföra mer än effektiv fjäril trädgårdsskötsel. Dina ansträngningar kommer att leda, ökad wildlife habitat, främjande av mat- och blomma och bevarande av flora och fauna. Med tanke på allt detta är det lätt att förstå att utveckla en blomstrande trädgård för att locka och värd fjärilar verkligen förbättrar världen.