Trädgårdsarbete

Hur man startar en bakgård trädgård med upphöjda bäddar

Du kan starta en bakgård trädgård med upphöjda bäddar eller krukor. Trädgårdsskötsel är den främsta hobbyen i USA. Finns det något mer tillfredsställande än att gå ut din bakdörr, plocka en saftig röd tomat och njuta av den söta färska smaken? Det är en sällsynt behandla och för de flesta i landet är det bara något vi få uppleva i juli, augusti och September, men det är värt det. När du går till mataffären mitt i vintern och tomat paketet säger, "Vine mogen och smaker som Summer", tror du inte det!

Det finns inget riktigt gillar producera din egen färska livsmedel och det är mycket lätt att göra. Oavsett vilken storlek din bakgård kan vara, eller även om du bara har en uteplats eller däck, du har utrymme för en trädgård genom att bygga upphöjda bäddar, krukor, blomlådor eller vad som helst som kommer att hålla marken.

Först måste du bestämma hur mycket utrymme och tid kan du ägna åt ditt nya projekt. Som de flesta nya strävanden, från små är en bra idé, och som du lär dig från erfarenhet du kan växa och växa från en säsong till nästa. Om allt du behöver är en uteplats eller däck, bör du överväga vad vi kallar "container trädgårdsskötsel". Detta är inget annat än något som en fem gallon hink eller kanske en whisky tunna eller kanske en begagnad skottkärra. Ännu ett gammalt badkar skulle göra susen! Fyll dem bara med ren komposterad jord och du är redo att plantera.

Om du har lite mer utrymme, är upphöjda bäddar vägen att gå. Dessa är konstruerade med organiska tryckimpregnerat virke och varierar i storlek från fyra fot bred, en fot djup och så länge du vill ha (10 till 12 fot är de vanligaste). Det är viktigt att begränsa bredden eftersom du måste kunna nå mitten av sängen utan att kliva på smutsa. Om du ska använda upphöjda bäddar, är det en bra idé att sätta pennan till papper och räkna ut hur stort ett område som du kommer att arbeta med och hur många sängar som du vill bygga.

Eftersom din trädgård är nya, är detta din bästa chans att fylla den med ren ogräs fri jord. Om du bara gör container trädgårdsskötsel, kan du köpa säckar jord på någon plantskola eller garden center. För upphöjda bäddar, kommer du behöva ha jord eller loam levereras av lokala landskapet tjänst eller marktäckning leverantör. Du behöver ungefär 3/4 av en kubikmeter för varje 4 × 12 fots säng. Se till att ange komposterat loam för grönsaksodlingar. Vid leverans, blanda i en liten mängd torv för att lätta upp jorden, ca 5%. Fyll upp din behållare eller sängar och du är redo att plantera.

Örter är ganska lätt att växa och inte kräver mycket utrymme, vilket gör dem idealiska för container trädgårdar. Välj vilka sorter som du vanligtvis använder till exempel dill, timjan, persilja, gräslök, salvia, oregano, etc. Många örter är perenner, vilket innebär att de kommer att växa tillbaka år efter år utan omplantering varje säsong. Gräslök är underbara eftersom en liten säng kommer att komma tillbaka till livet tidigt på våren och kräver mycket lite underhåll. Många örter som du plantera i behållare kan vara över övervintrat inne och återvände till uteplatsen följande vår.

När det gäller grönsaker är tomater ett självklart val tillsammans med gurka, sallad och paprika. Dessa fyra punkter som ensam kommer att ge dig sallader hela säsongen lång. Gröna bönor är mycket populära för och med vacklade plantering, kommer du att kunna skörda dem i flera veckor i rad. Löken växa mycket bra i hela USA och bör planteras som "set". Detta är bara omoget lök ca 4 inches tall som har odlats kommersiellt för omplantering till hem trädgårdar tidigt på våren.

Jordbrukare marknader har många sorter av växter att sätta i din nya trädgård. Anläggningen vad du vill, men låt oss komma igång. Våren är här och det är dags att få smutsiga! Här hittar du ett stort urval av örter och några perenna grönsaker som sparris och rabarber på Greenwood plantskola.