Trädgårdsarbete

Hur du skapar din egen hemliga trädgård med buske rosor och mer som erbjuder avskildhet och skönhet

Min familj och jag har bokstavligen ökat liksom trädgården komponenter. Så förvånar det mig inte att bli tillfrågad, "Hur kan jag bli min egen hemliga trädgården?" Frågan får omedelbart mig att tänka av rader av fantastiska buske rosor i olika färger och höjder, varje växt att dölja något ännu mer fantastisk bakom den.

Även om jag inte blev förvånad, jag steg tillbaka i djupa övervägande. Man kan inte svara på en sådan läcker fråga med en nonchalant svar. Man måste istället bestämma innan något svar kan ges vad frågande innebär, behöver och vill.

Delar av en hemlig trädgård skapa utrymmen för andrum

Bland sakerna jag kan tänka mig när jag tänker på min lilla flicka dagar läsa The Secret Garden är:

* Undra

* Överraskning

* Magic

* Skönhet

* Natur

* Känsla av hopp och fred

Att uppnå någon eller alla av dessa element krävs förståelse för vad trivs inom din zon, klimat och jordmån. Sol och vatten spela roller, också, naturligtvis. Men med rätt förståelse för ditt utrymme, kan alla skapa dramatiska avkänningen av skönhet och möjligheten att Burnett så vackert illustrerad via ord.

Buske rosor står för hopp i sorg

I romanen, en första fokus på sorg och död och sedan på risken för glädje där livet är odlade, särskilt i en trädgård, Burnett använder buske rosor som en symbol för hopp om en trädgård representerar. Föräldralösa, unlikable Mary upptäcker hemliga trädgården bakom den täta väggen av rosor som verkar vara död men verkligen bara behöver kärleksfull omsorg. En rödhake, som hon beskriver som "vackrare än något annat i världen" hjälper henne att upptäcka nyckeln till en liten dörr gömd i täta lövverket av rosor, och detta avslöjar långt större mysterium än man kan förvänta sig av vinstockar för att dölja.

I väggen av buske rosor, Mary upptäcker de första spikar av glödlampa odlas blommor--krokusar, påskliljor, kanske tulpaner, och bestämmer att trädgården är ganska levande om försummade. Nu den ensamma tio-åriga föreställer ett projekt för att underhålla sig själv, men vad trädgården lovar och levererar är långt mer djupgående än underhållning.

Alla förtjänar nöjet att både en privat plats att meditera och idissla och möjlighet att avslöja inom sig kreativa potential för att odla något underbart. Växande din egen hemliga trädgård står att ansluta dig bättre med jorden, naturen och dig själv.

Din hemliga trädgård odlar harmoni

Ser tillbaka till den hemliga trädgården Marys historia avslöjas bakom det buske rosa väggen, vet jag exakt hur man svara på frågan. För att komma igång, är det viktigt att sätta dig i rätt sinnesstämning. Först, låt dig föreställa stor trädgård möjlighet. Nästa fråga dig själv vad du vill växa i ett utrymme som alla dina egna. Slutligen föreställa fred, lugn och magi. När du känner dig redo att odla godhet och medkänsla, harmoni som en trädgård representerar, Följ dessa steg att odla mystik och integritet i din trädgård:

* Välj ett område som ger gott om utrymme för trädgård konstruktion

* Markera raderna av din framtida trädgårdsmur

* Lämna ett utrymme för din egen trädgård grind eller dörr

* Välj snabbväxande, sjukdomsresistenta rosor (jag rekommenderar Oso lätt buske rosor)

* Plantera dessa 3-4" apart

* Gödsla och vatten därmed

När du har planterat dina rosor, kan du gå vidare med andra trädgård planer. Inom området vaktas av rosor, Tänk sängar av blommor som ger färg, doft, texturer och varierad bloom gånger till trädgården. Blandas rhizomer, lökar och webby rötter för en rad av växa stilar och att förlänga din bloom säsong. Med rätt planering, kommer din hemliga trädgård blommar från tidig vår till frost. I vissa områden, kan året runt blomningar vara möjligt.

Och kom ihåg, en liten rödhake guidade Mary, så se till att plantera bär och andra leverantörer av mat och livsmiljö. Mat-bärande växter erbjuder vackra Blom, täta lövverk och välsmakande frukter för både djur och människor.