Trädgårdsarbete

Att välja rätt friggebod

Ibland letar efter rätt skjulet för din trädgård kan vara svårare än du kan förvänta dig. Om du letar en, kommer du förmodligen bli överraskad av val som är tillgängliga för dig. Det finns en mängd olika utföranden och material att välja mellan, och kostnaderna för varje kan variera. Genom att inte fullt ut förstå skillnaden mellan vilka typer av skjul är tillgängliga för dig, du kanske känner dig lite överväldigad när du försöker nå ett beslut. När du letar trädgårdsskjul hittar du oftast att populäraste materialet för ett skjul är trä eller betong.

När du har fattat beslut om att köpa ett nytt skjul en bra punkt att överväga är en bas som det kräver. Om du funderar på att ersätta din befintliga byggnad, då du måste besluta om att hålla ursprungliga bas eller inte, eller för en liten avgift och med minimal ansträngning, en ny kan läggas för dig.

Oavsett material du låta din skjul gjorda av ditt beslut bör kretsa kring vad du behöver skjulet för. Kommer det att vara bara för lagring eller kanske en workshop? Kanske du vill ha det för båda, i vilket fall en större skjul är förmodligen nödvändig. Storleken på skjulet bör passar också väl in i det tillgängliga utrymmet. Bör du ta exakta mätningar av olika delar av skjulet. Ett bra tips är att kolla takfoten och Nockhöjden skjul att se till att du kan stå upp i det och att det är ett användbart utrymme passar i och flytta runt bekvämt.

Så kommer vad mer du har att överväga när du väljer din byggnad:

Är du kommer att lagra stora föremål, kommer du behöver ta noggranna mätningar att se till att inte bara alla varor kan lagras, utan att du kan också få artiklar in och ut med lätthet.

Om du ska lagra stora föremål kan sedan ett konkret skjul med dubbla dörrar vara ett bra alternativ. Konkreta skjul är mycket populära på grund av deras hållbara bygga och stor säkerhet rekord och med de dubbla dörrarna skulle det göra åtkomst till skjulet mycket lättare.

Panelerna används i konkreta skjul är praktiskt taget ogenomträngliga som, tillsammans med några bra kvalitet PVC fönster och dörrar, betyder dina objekt kommer att vara mycket säker.

En konkret skjul ger även bättre säkerhet från element och tjuvar än en typisk timmer skjul. Detta beror på att den är gjord av mer hållbara, vattentäta material som gör den mindre känslig för skador från elementen. Det är mycket starkare, skulle ett nytt, väl underhållna konkreta skjul förmodligen vara otillgängliga för de flesta om inte alla inbrottstjuvar.

Konkreta skjul ruttnar inte till skillnad från träskjul, så gnagare och andra skadedjur kommer att kämpa att få tillgång till ett konkret skjul jämfört med en timmer struktur.

Andra aspekter att beakta är fönster och dörrar. Vissa bodar med windows och vissa inte. Om du vill hålla dina objekt utom synhåll är det en bra idé att inte har några fönster, men se till att du har tillräcklig belysning installerad så du kan se när du är inne. Om, å andra sidan ska du använda din trädgård skjul för ett hemmakontor då windows skulle vara en bra idé, kanske en som öppnar till förbättra ventilation.

Skjul design är också något att beakta, särskilt skjul tak. De vanligaste är Apex, som är ett två dubbelsidiga sluttande tak med en ås som kör längs dess längd och en Pent, som är platt med en liten lutning så att regnvatten att rinna av. Vissa människor föredrar det estetiska utseendet på apexen, medan andra föredrar praktiskt och generellt sänker Pent. Apex mönster kan också anges ha genomskinligt tak panel att släppa in dagsljus, perfekt om du vill arbeta inne din friggebod.

När tänker på plats, måste du överväga tillgång, närhet till träd, buskar och trädgård sängar etc. Du bör inte verkligen sätta ett skjul i ett område som är mottagliga för skurkrollnederbörd som stående vatten kan ruttna ett vatten skjul. Även om ett konkret skjul inte omfattas av detta problem. Försök se till att du har minst två fötter utrymme runt alla sidor i Boden för tillgång för underhåll. Ett träskjul måste regelbunden behandling av trä men ett konkret skjul kräver lite eller inget underhåll, vilket innebär att du kan hitta mer intressanta saker att göra med dina dagar off i stället för målning skjulet.

Som ni kan se finns det ett antal viktiga saker att tänka på när du funderar på att köpa en friggebod. Läge, skjul design, använda och naturligtvis kosta. Genom beaktande dessa saker när du väljer din skjul kan du undvika problem i framtiden.