Trädgårdsarbete

En guide till kontrollera fungus gnats hydroponiska trädgård

Vuxen fungus gnats är helt ofarliga, men deras larver är det verkliga problemet i varje trädgård. Larverna vistas i och foder på rötterna av växter, slutändan hämmar tillväxt och utveckling. Som rötterna skadas, de kan ruttna och bakterier kommer att ha en plats att leva.

Vuxen kan lägga omkring 200 ägg på medellång under deras 10-dagars livslängd, så för att förhindra angrepp, omedelbara åtgärder är nödvändiga. Larverna döda sällan växter, dock den skada de orsakar kommer att kraftigt minska avkastning och dina växter övergripande vigor

För att kontrollera befolkningen av fungus gnats, placera yellow sticky fällor på alla trädgård krukor. Fungus gnats gå in och ut odlingssubstratet, och om du placerar sticky fällor de ska fastna innan de ens når medlet. De fångade gnats ger dig en uppfattning om nivån angrepp, vilket är viktigt när är din förebyggande strategier som fungerar bra.

Här är andra enkla och effektiva tips att kontrollera fungus gnats:

* Installera skärmar på alla dörrar, fönster, ventiler och andra startpunkter av din trädgård. Välj finmaskigt att se till att alla Knott, inklusive andra irriterande insekter hålls av din trädgård.

* Sterilisera din trädgård verktyg och förnödenheter före användning.

* Innan din go i din trädgård, se till att du ändrar dina kläder och tvätta noggrant händerna först.

* Kassera alla ruttnande eller döda plat frågor från runt och inne i din trädgård. Gör detta ofta som gnats lägger ägg och älskar att äta våt, förfalla blad, rötter och andra organiska material. Omedelbart bli av med dem genom att placera dem i en påse och få väskan från din hydroponiska trädgård.

* Hålla husdjur borta från din trädgård, som de är möjliga bärare av svampen Knott och andra oönskade insekter.

* Undvik att fylla upp din hydroponiska system till punkten som det din växande medium yta är alltid våt. Det kan vara nödvändigt att minska tid som fyllning, så att de inte fyller upp och våt din odlingssubstrat.

* Se till att alla klon eller plantor du ta inne i din trädgård är helt fri från skadedjur och sjukdomar.

* Varje efter skörd, rengör din hydroponics system. Kontrollera att det finns inga spår av alger och noggrant tvätta alla behållare och linjer. Kör en blandning av 1 uns 35 procent väteperoxid till varje liter vatten genom ditt system för en hel dag. Tappa det ur och skölj sedan systemet.