Trädgårdsarbete

Yum! läckra Ätbara blommor du kan odla själv

Lägga till en vacker, estetisk touch till din nästa middag med läckra blommor som du kan växa själv. Många exklusiva restauranger har antagit praxis som garnering sallader och vissa rätter med blommor. Blommor ger en touch av färg, doft, konsistens och smak på en vanlig måltid. Också kan du skapa en vacker skål av växande din egen Ätbara blommor.

Kan du verkligen äta blommor?

Svaret är: Ja! Om du är ny till idén att äta Ätbara blommor, hittar du snart att dessa kan göra god och vacker garnering. Tänk på blommorna som garnering. Utom som traditionell garnering som persilja, ger ätliga blommor en bländande samling av färger, doft och konsistens. Många människor som kommit över blomma garnering för första gången i sitt liv är ofta rädda för att äta dem. Inte vara rädd! De är ganska bra att äta, ofta lägga en zesty eller doftande smak till en annars tråkig måltid.

Dubbla syftet med ätliga blommor

Många blommor tjäna ett dubbelt syfte: de är där för att se vacker i din trädgård, samt att det ger en estetisk och välsmakande behandla om din tallrik. Du kan odla dessa blommor och njuta av dem i din trädgård, och du kan också njuta av dem i köket. Vissa livsmedelsbutiker butiker att erbjuda Ätbara blommor till salu. Men är dessa ofta dyrt eftersom dessa blommor är ganska bräcklig och kommer inte att hålla deras textur för långt efter att de plockats. Du kan spara dig bekostnad och ger en stadig tillförsel av färska blommor till din middagsbordet genom växande Ätbara blommor själv. Du bör också vara försiktig om blommorna du äta-specifikt, se till att de är ekologiska och av eventuella bekämpningsmedel. Här är en kort översikt över de mest populära ätliga blommorna och hur de kan användas i din matlagning.

Nasturtiumsna-den vanligaste blomman för att äta.

Nasturtiumsna är den överlägset vanligaste ätbara blomman, och det finns goda skäl för detta. Nasturtiumsna ge en fet dos av röda och gula färger. De ser ut och smakar bra med gröna sallader och kommer i en mängd färger, inklusive, grädde, orange och många bi-färger. De är också relativt lätt att odla. Du kan odla dem från frö eller äta dem rakt av en transplantation (att göra vissa att de är säkra att äta, naturligtvis). Vad tycker krasse smak? Här hittar du de göra en smakrik tillägg till någon sallad, som kan variera från något söt fet och pepprig. Många kockar har upptäckt den unika smaken av att göra smakrik vinäger från krasse. Bara lägga till en handfull färska krasse i en hög kvalitet vitvinsvinäger och låt blandningen sitta i ett mörkt svalt i flera veckor.

För en mintliknande smak, Välj penséer.

Penséer är populära ettåriga som kan erbjuda en mild wintergreen smak till någon maträtt. Använd penséer vill skapa tårta dekorationer, eller göra en lyxig färskost förrätt.

Ringblommor-en användbar ersättning för saffran

Ringblomma, även känd som Calendula, är lätt ersätta saffran. Helt enkelt koka dem med olja, som kommer att föra fram den smak och färg på blommorna. Kan du laga dem med lite olivolja och några hackade lök och lägga dessa till ris eller buljong för en kombination av unika och smakrika. Ringblommor är billiga och lätt att odla, vilket gör dem ett bra val om du är ny på Ätbara blommor.

Äta hälsosamt med squash blommor.

Squash blommor är en av de mest populära och vanliga Ätbara blommor. Du kan använda squash blommor, zucchini blommor, acorn och patty pan squash i olika rätter. Squash används blommor ofta i traditionella mexikanska och medelhavsinspirerade rätter i många år.