Trädgårdsarbete

Hur att hålla katter från att använda din trädgård som ett badrum

Dave var vänlig ströva som gillade att umgås på en lokal restaurang och tjata kunder för sina matrester. Dave är faktiskt en tjej. Hon fick namnet efter ägaren av restaurangen hon frekventerade. (Vi visste att hon var kvinna, men beslöt att kalla sin Dave ändå.) Nu dagar den enda mat Dave gör i på min rygg uteplats.

Dave (som de flesta katter) älskar att hänga runt i trädgården och tupplur i min landskap sängar. För det mesta, jag har inget emot henne där... bara så länge hon inte använder det som sitt skräp låda.

Din trädgård gör en stor skräp låda.

När du är en utomhus katt, är världen din toalett. Om du är obekant med toalett vanor katter... lycklig du! Låt mig fyller du i. Katt-urin har koncentrerat mängder ammoniak som växer faktiskt växer starkare som det sitter. Så är det ingen överraskning att när din katt kissar på din tomatplantor, det bränner bladen.

Katter har en naturlig instinkt att begrava deras avföring. I naturen använda stora katter sitt avfall för att markera sitt territorium. Dominera katter lämnar sin avföring obegravda som sätt att göra anspråk på sin mark. Mindre dominerar begrava katter deras avföring som en handling av underkastelse.

Nästan alla domesticerade katter kommer att begrava sitt avfall (vara som i en skräp låda eller i trädgården) som lämnas till deras mänskliga ägare. Just det, Dave. Jag är top cat "runt dessa delar. Katter kommer också att begrava sitt avfall för att förhindra både rovdjur och bytesdjur från lärande placeringen av deras favorit hänga outs.

Så hur du rewire naturens programmering? Du behöver inte. Din bästa insats är att göra din trädgård en mindre önskvärd plats för katter att göra sin verksamhet.

En inhemsk kattens luktsinne är nästan 14 gånger så stark som en människas. Vissa lukter är obehagliga för katter. Jag vet vad du tänker: katter bor i soptunnor. Om det luktar illa att en katt då vill jag förmodligen inte det planterade i min trädgård. Fel! Dessa saker luktar bra för oss. Jag är säker Yankee Candle kan intyga att det.

Lavendel

Citrus

Geranium

Kaffe

Plantering saker som lavendel, rue, geranium, curry växt, rosmarin och citrus doftande växter kommer att avskräcka katter från hängande runt din trädgård. (Citrongräs verkar vara ett undantag. Katter gillar att knapra på citrongräs.)

Placera citrus skal eller kaffesump i din trädgård säng kommer också att hålla katter. Går lätt med kaffesump. Det kan lägga en hel del syra till din jord som många växter brukar uppskatta. (Din azaleor, Rhododendron, blåbär och hortensia kommer att älska det ändå!)

Det finns några larmanordningar som sägs fungera bra som inte är så trevlig för oss människor. Coleus canina är en krypande växt som kallas ibland för "Scaredy Cat anläggning". När du borstar mot det, är lukten något skunky. Det är tillräckligt för att skrämma bort någon.

Predator urin är en annan tuff, men obehagligt sätt att få jobbet gjort.

En handfull av malkulor i en plastflaska (med hål petat igenom det) är ett annat sätt att hålla kattdjur (och grannarna) borta.

Dess varit sa att marktäckning kommer att hålla en katt ur din blomma säng. Detta är helt enkelt inte sant. Medan mulching inte hålla ut dem, det hålla dem från att använda det som en skräp låda. Kompostmaterial är det svårt att begrava sitt avfall. De gillar inte gräva igenom den.

På samma sätt kan du lägga stängsel, hönsnät eller galler över din trädgård säng. Dina växter kommer att växa genom gallret hålen, men katter kommer inte att kunna gräva i området.

Spray flaskor är min favorit verktyg för utbildning innekatter bo utanför tabeller och räknare. Ge dem en liten spritz vatten och de lär sig snabbt inte att upprepa beteendet. Jagar katter runt din trädgård med en sprayflaska är inte riktigt effektivt. Istället kan du prova en rörelse aktiverat sprinkler. Det kommer bara när en katt (eller annat djur) går framför den. Det ska hålla critters och vatten dina växter på samma gång.

För att hålla katter från om i min seed fack placera jag tandpetare i marken. Walmart och våra dollar store säljer trä kabob spett. Stick dem i dina blommor sängar och katter kommer inte låg på dina växter.

Jag har hört någon föreslå bevattning knektar (de gamla leksakerna) i din trädgård för att hålla katter från att bli bekväm. Jag gillar den här idén för krukväxter, men jag är inte så säker på att jag vill plocka dem från min trädgård sängar när det är dags för nytt plantering.

ASPCA föreslår att istället för att göra din trädgård mindre önskvärt att en katt, skapa ett område någon annanstans som är mer önskvärda för en katt. Hitta ett litet område och fylla den med sand. De kommer att vara mer benägna att använda den som en liters låda än din trädgård.