Trädgårdsarbete

Tips på att man

vill du veta en hemlighet?

Växter är lyckligaste i marken!

Det är hemligheten. När du köper en anläggning och ta hem det absoluta bästa kan du göra för att anläggningen är att få det planteras så snart som möjligt. Växter är lyckligaste i marken, de är inte alla som gärna sitter på marken, eller är de mycket nöjda som odlas i en behållare. Spelar ingen roll vilken tid på året det är, så länge marken inte är frusen fast du kan och bör installera anläggningen in i det permanenta hem.

Timing är allt!

Kontrollera att du gör rätt sak i rätt tid på året och gör dig själv en skriftlig schema över vad du ska göra och när det behöver göras. Tiden flyger! Med det sagt du måste prioritera allt för att inte missa ett gyllene tillfälle att göra något.

När det gäller rot bundna växter, i detta fall vi talade om rot bundna japanska lönnar. Om de är allvarligt rotfästa bunden behöver du att störa och eventuellt skära några av rötterna. Eftersom du redan detta de förmodligen kommer att bli bra. När du måste börja skära rötter vertikala att bryta den girdling vanan emellertid du tänka om hur mycket du är kommer att chockera anläggningen.

Skär rötterna är som att gräva en växt ur marken. Det kan vara en förödande sak för anläggningen. Så när denna typ av "kirurgi" måste göras, jag skulle mycket hellre se det gjort efter att anläggningen har gått vilande. På så sätt kan du klippa bort med tillförsikt att anläggningen inte känner en sak.

Det är verkligen som kirurgi på en människa. Allvarliga skador när en människa är vaken orsakar svår chock. När drogad och sätta in i en djup sömn (dvala för människor) kan dock samma typ av skador (kirurgi) åsamkas utan att patienten går in i chock.

Och det är därför jag alltid säger, timing är allt i den här branschen.

Om du har växter i en växa säng som måste komma ut, gräva dem i den tidiga våren och få dem alla grävde innan löv de. När de sätter på bladen, är det spelet över fram till mitten av November.

Om du har växter som har rotat igenom potten i marken, flytta dem och trimma bort de rotar tidigt på våren också. Så under växtsäsongen kan chock anläggningen beroende på hur många och hur stora rötterna är. Jag har haft växter vissnar ner eftersom jag flyttade potten under vegetationsperioden och bröt en hel del rötter i processen.