Trädgårdsarbete

Är det för varmt för tidigt? Hur påverkar det våra anläggningar?

Jag kommer inte att socker coat detta.

Jag är djupt bekymrad över om detta verkligen, verkligen varma vädret här tidigt på året. Det är vackert utanför. Tillbringade en tid på verandan igår. Det var riktigt, riktigt trevlig ut. Pam, min fru, hade knäplastik och är bara två dagar från sjukhuset men även hon gjorde det till verandan en stund. Hennes pappa vet att jag är lite överväldigad just nu så han beslutat att håva upp lite grenar under våra gyllene lockar pilträd som bläddrade ut!!! Den har blad!

Min svärfar blir 84 i maj och han kratta upp min gräsmatta! Han älskar bara att hjälpa till och det är allt han visste för att göra. Han är en bra kille.

Min granne har en snö fontän Weeping Cherry som kommer att vara i full blom senare idag eller i morgon. Knopparna på min japanska lönnar svullnad.

Detta är inte bra såvitt jag är orolig. I ärlighetens namn, är jag djupt oroad. Men som jag var otålig om det i morse Pam påminde mig att det inte är en sak som jag kan göra åt den.

Så vad är risken?

Frost påverkar oftast inte mest härdiga buskar som har börjat bläddrade. Men en hård frysa, under 32 grader F. kan vara förödande, och om vi kan göra det till mitten av kan utan en hård frysa som kommer att vara ingenting annat än ett litet mirakel om du frågar mig. Här i norra Ohio är temperaturer i tjugoårsåldern ju ganska vanligt i April. Så om vi dodge något hur som, måste vi tacka vår lyckliga stjärna.

Så... Hur skyddar vi växter från frysa eller frost skador när de har börjat löv? Några saker vi kan skydda, andra kan vi inte. Marken är varm. Marken värmen är en praktisk sak att ha och vi kan dra nytta av det för att skydda blommor, små växter och lågt växande buskar. Om du misstänker frost eller ens en hård frysa du bör täcka alla växter som handlar du. Använd inte klar plast alls när solen är ute. Bort plasthöljet kommer bara att skapa mer värme. Men filtar, presenningar och drop dukar fungerar mycket bra. Så frost filtar om du råkar ha någon eller kan få dem.

Täck växterna helt och vikt ner kanterna av beläggningen. Inte bara är du försöker skydda upp på anläggningen från lufttemperaturer eller frost, men du också försöker fälla så mycket mark värme som du kan skapa en micro miljö runt dina växter.

Små träd och buskar i ditt landskap kan också täckas. Huruvida du kan täcka dem till den grad att du kan göra samma sak och fälla i marken värme beroende på storleken på omslaget använder du. Men bara täcker blommor och blad kommer att skydda dem mot frost. En hård frysa som varar i mer än en timme eller två du kanske inte kan skydda dem från det.

Andra växter och högre träd i din trädgård, är det något du kan göra?

När växter få täckt med en beläggning av frost kan du faktiskt ta en trädgårdsslang och skölj frosten av växterna och detta hjälper faktiskt. Ofta med frost skador uppstår när solen går upp och träffar frosten täckte blad eller blommar. Frosten sig inte de faktiska skador. Det är solen skiner igenom den frost som bränner växterna.

Men du måste börja detta sköljning processen innan solen går upp. Du måste göra det innan solen går upp.

Runt här håll jordgubbsodlare bevattning rader in i fälten strawberry bara för ändamålet. När de tror att det finns en chans att frost natten skall de upp på 4:00 börjar i vattnet som rinner. Ofta är gånger jordgubbsplantor helt täckt med is från rinnande vatten. Men de bara hålla tillämpa vattnet tills den värms upp tillräckligt att isen smälter bort och strawberry blom är säkert för en annan dag.

Druva jordbrukare faktiskt ta gamla flygplan motorer och montera dem på ett stativ i slutet av sina områden och när de tror att det kommer att bli en frost de gå ut mitt i natten och skjuta upp dessa motorer, med flygplan propellrar, att skapa vind över vinden för att hålla frosten från bosätter sig i.

Så när du går till köpa några jordgubbar denna sommar eller druvor i höst, och priset verkar högt, Tänk på allt odlarna göra för att de har en frukt gröda att sälja.

Så... försöka om du tror att några av växterna i ditt landskap kan skadas av en frost eller frysa, att täcka dem. Om du inte kan täcka dem gå ut innan solen går upp och skölj bort frosten.

Och nu har vi alla att hålla tummarna. Dessa växter bläddrade alldeles för snart.

Jag är djupt oroad och något maktlös. Sådan är naturen. Och naturen gör så mycket för oss att vi bör vara tacksamma för, vi måste bara rulla med detta och göra bäst av det.

Och det är därför jag älskar odling av växter. Eftersom oavsett vad som händer jag har alltid en stor leverans av växter som imponera och förvåna mig varje dag.

Som alltid, bo inspirerad!

-Mike McGroarty