Trädgårdsarbete

Nikko blå hortensia - växande, förökningsmaterial och göra dem blomma

Nikko blå hortensia. Vad är hemligheten till att göra dem blomma?

Jag tror att jag har upptäckt hemligheten till att göra Nikko blå hortensia blommar som galen.

Lämna dem ifred! Verkligen. Sluta mixtra med dina växter som försöker ge dem varje liten sak som de behöver. Vad de egentligen behöver är god jord, och tillräcklig mängd men inte en över överflöd av vatten och lite solsken. Det är allt. Sluta gödsla dem och hälla alla slags hopkok på dem.

De vet vad de ska göra. De är genetiskt kopplad till göra en sak och endast en sak. Göra blad och blommor! Okej, så det är två saker. Men de vet att. De behöver inte du sticka näsan i sin verksamhet. Om du ger dem de tre saker som nämns ovan och lämna dem kommer att ensamma de växa och blomma.

När ska jag trimma eller beskära min Nikko blå hortensia?

Nikko blå är i familjen macrophylla hortensior och därför de flesta människor säga att beskära den rätt efter det blommar. Det är bra råd och du bör följa det, men i våras upptäckte jag något som har mig lite förbryllad. Jag köpte ungefär 50 Nikko Blues i våras. De var i fältet och grävdes bara en smula sent. Jag tror att de fick tazed av lite frost. Det är en ny trädgårdsarbete term, Tazed. Med andra ord, de såg inte så bra, och var ganska mycket oattraktiv.

Så jag bestämde mig att beskära dem verkligen svårt, trots att det var i mitten av maj.

Vad hände? Efter de var klippte de spolas ut med vackra ny tillväxt och började sedan blommar som en galning! Inte bara gjorde jag beskära dem i mitten av maj, jag skär dem tillbaka riktigt hårt.

Jag har sagt det förut och jag är säker på att jag ska säga det många, många gånger i framtiden.

Sluta mixtra med dina växter!

De behöver inte alla dessa köpta hopkok att få dem att göra detta eller göra det, sjunga och dansa och hoppa över månen. De behöver bara det! De behöver bra jord som avlopp, vatten på en regelbunden basis, och solsken. Det är vad de behöver. Det är allt de behöver.

Mike! Liar, liar byxor i brand!

Du sa du befruktade dessa hortensior i juni! Du säger åt mig att inte gödsla och du gödsling. Du berätta en sak och sedan göra något annat själv. Vad ger Mike?

Stora frågan! Du fångade mig. Detta är verkligen viktigt för dig att förstå. Växterna i min landskap inte få befruktas någonsin. Utom kanske rosor eftersom om och när jag kom ihåg att göra det. jag spraya dem med Bayer 3-1 innehåller Rose och blomma Spray och som vissa gödselmedel. Alla de andra växterna i min landskap inte få befruktas någonsin. De har inte varit befruktade sedan jag köpte dem.

Varför inga gödningsmedel för växter i mitt landskap? De behöver bara inte det. De gör absolut bra utan den.

Varför jag gödsla växter i behållare?

Växter som odlas i barnkammaren i behållare odlas i vad som kallas en jord-mindre växande blandning. Med andra ord, smutsa i potten är inte jord alls och den innehåller inte någon jord. Det är oftast en kombination av bark mixar. Det finns en hel del skäl för detta och en stor en är dränering. Dessa bark mixar dränera riktigt bra. Men det innebär att en massa näringsämnen får tvättas bort innan de kan tas upp av växten. Och dessa mark-mindre blandningar är riktigt lågt i näringsämnen till att börja med. Så måste växter som odlas i behållare befruktas. Växter i ett landskap behöver inte befruktas. Jag hoppas det är vettigt.

Hur gör jag min Nikko blå hortensia blå?

Om din Nikko blå är inte blå eller blå tillräckligt kan du lägga till aluminium Sulfate smutsa och det bör göra Blom mer blå färg. Du kan få den aluminium sulfaten på någon full service garden center.

Hur du propagerar hortensior?

De flesta hortensior är lätt att propagera om du gör dem på sommaren med mjuk ny tillväxt. Inte våren och sommaren. Mitten av juni eller senare.

Så. Vad lärde vi oss från denna artikel?

Sluta mixtra med dina växter. Bara låta dem vara växter. De vet vad de ska göra. För växter att göra en blomma bud de måste sakta ner eller sluta nästan växer alla tillsammans för att arbeta på blomknoppar. Men om du dumpar alla slags prestationshöjande hopkok på dem. de kan inte sakta ner och gör blommor. Det är som du hålla gaspedalen ända till golvet sedan försöker vända hörnet. Det bara inte kommer för att fungera!