Trädgårdsarbete

Växter i krukor verser växter i sängar eller i fältet

Sängar verser krukor?

Bra fråga. Om du har riktigt fin jord, kommer växter i marken ut växer växter i krukor för mesta, om inte din krukväxtjord är naturligtvis perfekt. Om krukväxtjord är mindre än perfekt, blir växter i krukor långsammare växer.

I år har det varit mitt påstående att växter i sängar kommer ut odla växter i krukor och jag säga brukar att eftersom de flesta människor inte har deras krukväxtjord exakt där det ska vara när börjat, så bed plantering vettigt mer tills du får du krukväxtjord i god form.

Jag har gjort en massa misstag. Lär av dem.

Årets krukväxt vi upp en massa Potentilla men jag fast ungefär 10 av dem i ett landskap som plantering för att använda som lager växter. Växter i krukor är långt ut växer de som jag planterade i sängen. Varför? Krukväxtjord måste vara ganska nära vad den borde vara och växterna i sängen är små och mulched med 3" av bark kompostmaterial. Inte tillräckligt rötter i marken? Har vi hållit växter i krukor vattnas mer konsekvent än de i sängen? Förmodligen.

Jag vet inte säkert, men så snart jag dra en slutsats om något ser jag något som gör mig motsäger mitt tidigare påstående.

Så är här min slutsats idag.

I de flesta fall om jorden i din trädgård är bra kommer växter i sängar ut växer växter i krukor. Om inte din krukväxtjord är nästan perfekt.

Växter i krukor behöver mycket mer vatten. Mycket mer vatten!

Växter i krukor är mycket lättare att vårda och hålla ogräs gratis eftersom du kan packa dem ihop då spridningen isär som behövs. När växterna fyller potten har ogräset inte mycket utrymme att växa.

Växter i marken? Det tar en massa kalorier (energi) att få växter ur marken och fönstret för att göra det är ganska liten. Gräva säsongen börjar efter Thanksgiving och slutar om mitten av April i zon 5 och 6. Andra zoner är liknande men fönstret är längre i norr och kortare i söder.

Om du planterar i marken, kompost sängar. Under våren vi lagt en massa tid, energi, ansträngning och pengar till mulching alla våra japanska lönn sängar. Vilken skillnad. Ogräs börjar dyka upp i de öar veckorna innan mulched sängar och vi använde en pre framväxande ogräsmedel över hela området. Kompostmaterial hjälpte växter, det hjälpte verkligen med ogräsbekämpning, och jag tror att det bar den före emergent bättre än jorden.

Växter i marken eller i fältet måste vara tillräckligt nära för att tillsammans göra ogräsbekämpning hanterbar, och även då du kommer att spendera mycket tid "hantera dessa ogräs".