Trädgårdsarbete

Varför behöver jag upphöjda bäddar? behöver jag upphöjda bäddar?

Det finns tre huvudsakliga skäl för att bygga upphöjda bäddar.

1. för saker som vegetabiliska trädgårdsskötsel har en upphöjd bädd kan ta del av stress av eller din rygg om du har en svag rygg. Men naturligtvis bygga en upphöjd bädd vanligtvis kräver en del arbete så det inte är något som du vill göra om du inte behöver. Men om det är näst intill omöjligt för dig att få ner som liten, eller inte bra för dig att knäböja, att ha någon hjälp du bygga en upphöjd bädd kan vara det bästa i världen för dig.

2. dålig jord! Om du har riktigt dålig jord i din trädgård och växter bara växer inte så bra, kan bygga en upphöjd bädd du fylla den sängen med bördig jord som är laddad med organiskt material. Om du har riktigt bra jord i din upphöjd bädd som rinner väl kan du vatten som behövs och inte vara orolig för saker att bli alltför blöt, eller värre, bor blöt för länge. När du installerar landskap, och jag har anlagda över 500 bostäder i min karriär, upp jag alltid sängarna för dessa två skäl. I många fall är marken dålig, så jag vill ha fin jord att plantera i så landskap växterna frodas. Och för det andra är den estetiskt tilltalande som en upphöjd bädd ger.

Estetik.

3. en av de främsta orsakerna som vi skapar upp sängar när landskapsarkitektur är eftersom när sängen höjs du kan göra ett bättre jobb av visar de vackra växterna i landskapet. Om du bara markera ut en säng runt ditt hus och plantera buskarna förlorar du trappa steg effekten av bra landskapsarkitektur. Du bör titta på landskapsarkitektur som en uppsättning steg. Från gatan är det första steget gräsmatta, andra är upphöjda sängen, tredje låga växande buskar i framkanten av landskap, fjärde mediet växer buskar i landskapet plantering och femte att de högre buskarna i landskapet.

Upphöjda bäddar är alltid en bra idé?

Nej är de inte. Jag vet att det kan komma som en chock för många folk, men upphöjda bäddar är inte alltid en bra idé och ibland de är en fruktansvärd idé. Varför är det?

Kallt väder!

En av de saker som vi kommer att förstå mycket snabbt i plantskola verksamhet är att den under vintern, jorden är varm, luften är kall. Ju närmare du kan hålla det till jorden, desto varmare de området. Vi har aldrig sätta växter på lastpallar eller något annat upphöjt område för vintern. Vi vill att botten av behållarna vidröra marken. Det gör all skillnad i världen.

I min plantskola har jag faktiskt ett under marken bunker som jag grävde fram och jag använda den för att lagra bare root växter på vintern. Det är inte så stort, troligen ca 8" lång och 36" bred och endast 24" till 30" djupa, men när jag sätter saker i de inte fryser det.

Så gör en mental anteckning av detta. Jorden är varm. Ju längre du får från ytan av jorden, kallare det är. Och den torrare!

På vintern torr är inte bra.

Det är en annan sak du borde veta. Under vintern behöver växter vara hydratiserade. Det är därför de är alltid mycket bättre ute i ett skyddat område än i ett skjul eller ett garage. Tro det eller ej, är luften inne i en byggnad mycket torrare än luften utanför. Och jag talar om en Unheated byggnad. Det är fortfarande torrt.

Ju närmare till jorden varmare växterna är, och ju mer fuktig de är. De sånt. Det gör dem lyckliga.

Kan en upphöjd bädd för hög?

Tekniskt, en upphöjd bädd kan vara för hög. Det sätter växterna i riskzonen eftersom de kan torka ut mer lätt och de kommer att frysa hårdare, gå igenom frysa Tina cykeln oftare.

Utnyttjar marken värme.

Ser över hur mycket problem jag går för att utnyttja marken värmen här i barnkammaren. Alla våra behållare är under klass eftersom jag inte täcker dem för vintern. Men igen, min jord rinner, så jag vet att de inte är för blöt. Alla våra behållare sitta på marken, aldrig upp på en upphöjd yta av något slag. Jag köper ofta växter under vintern som får transporteras till mig bare root, de går under jorden så de inte fryser.