Trädgårdsarbete

Trädgårdsskötsel tips för nybörjare

Vegetabiliska trädgårdsskötsel kan vara en underbar hobby som vem som helst kan starta oavsett ålder. Oftast när folk börjar denna hobby få de snabbt hugat på den. Även om det är enkelt, finns det en massa saker som du måste lära dig om du vill ta på trädgårdsskötsel på allvar. Du bör vidta åtgärder för att utbilda dig själv och öka din kunskap om att bli en bra trädgårdsmästare. Tack och lov finns det många sätt finns nu som du kan skaffa nödvändig kunskap.

I denna artikel, skall vi diskutera några viktiga punkter när du just har börjat med grönsaksodling. Jag skall också nämna några andra källor där du kan få ytterligare information.

1. Bestäm vad grönsaker vill växa. Du behöver varmt väder för vissa grönsaker medan andra behöver kallare klimat. Så kan den plats där du bor och årstid spela en viktig roll i att välja de grönsaker du vill växa. Kål, sallat och ärtor behöver svalare klimat. Dessa grönsaker växter bör få tillräcklig mängd tid att mogna innan vädret blir varmt annars de kan dö eller utsäde förtidigt. Å andra sidan, växer tomater, gurka och majs bra i varma klimat. De måste medeltemperaturer mellan 60-95 grader Fahrenheit.

2. När du har valt en grönsak, är nästa steg att undersöka markens kvalitet i ditt hem där du vill plantera grönsaker. Du måste se till att marken är verkligen lämpar sig för de vegetabiliska som du försöker att växa.

3. efter bekräftar markens tillstånd, skulle nästa steg vara att besluta om en lämplig plats i din trädgård. Den plats som du väljer för plantering grönsaker bör vara sådan att det inte bör orsaka störning eller olägenhet till dig eller andra familjemedlemmar.

För det andra ska plats få en bra mängd solsken och lämplig vind. Trädgården får helst 6-8 timmars solljus varje dag. Solljus ger energi till växter att omvandla koldioxid till socker som de använder för mat. Om växterna inte får tillräckligt solljus, kan de inte ge frukt även om plantorna ser grön och frisk. Morötter, tomater, rädisor och rödbetor behöver minst 6-8 timmars direkt ljus varje dag. Växter som sallad, som odlas för sina blad, kan växa fint i skuggan och behöver inte direkt ljus från solen. I själva verket kan de behöva lite skydd om solen är alltför ljusa och glänsande.

4. När du startar en trädgård och försöka behålla det, kan du möta olika svårigheter från tid till annan. Du måste skaffa sig kunskap om hur du underhåller din trädgård och vilka åtgärder behövs för att förhindra växter från skador. Om du känner någon som har erfarenhet av trädgårdsarbete, kan du ta hjälp av den personen. Om inte, har du att göra forskningen själv. Google kan vara din bästa vän när du letar efter en lösning på ett specifikt problem.

Du kan också få tag på några bra böcker om trädgård. Du kan bläddra igenom hundratals sådana böcker på Amazon. Du kan även läsa Bloggar om detta ämne där trädgårdsexperter dela deras tips och tekniker. YouTube är en annan underbar källa för människor som är visuell inlärare som föredrar att titta på istället för att läsa.