Trädgårdsarbete

Vatten funktioner i ett växthus

Vatten funktioner, som dammar och fontäner, vanligtvis ligger utomhus, men ett växthus ger möjlighet att njuta av dessa element inomhus. Växthus används vanligtvis för att odla växter och blommor året runt, en vatten-funktionen kan lägga till ett unikt inslag i en inglasad struktur.

Vatten funktioner i ett växthus kan komma i form av en damm, fontän eller vattenfall. Alla tre av dessa alternativ fyller växthuset med ljudet av rinnande vatten, skapar en lugn och avkopplande atmosfär. Bakgrundsljud som tillhandahålls av rinnande vatten dränker också oönskade ljud, till exempel trafik.

Lägga till vatten funktioner till ett växthus inte bara utvecklar design estetiska av växthuset, men erbjuder också unika fördelar. Dela utrymme i ditt växthus med en vatten-funktionen främjar en avkopplande miljö för dig och hjälper dina växter att trivas. Bananträd, till exempel om planteras vid en damm, kommer att dra det vatten de behöver från dammen för att producera frukt.

En vatten-funktionen kan lägga till både funktionalitet och ett dekorativt element i växthuset. Genom att lägga en damm till ditt växthus blir förmågan att växa en mängd vattenlevande växter tillgänglig. Näckrosor, canna, vatten hyacinter, elefantöron och mer kan odlas i en damm året runt. Fisk kan höjas i dammen samt. Koi, exempelvis göra förtjusande sällskapsdjur och hjälper till att gödsla växterna växer i och omkring vattnet.

Fontäner och vattenfall ger en ständig källa till rinnande vatten, som renar luften genom att lägga till fukt. De små dropparna av fukt följa damm och andra irriterande, att ta bort dem från luften. Ökad fukt ger också extra vätska för växter att absorbera. Till skillnad från mekanisk luftfuktare, fontäner och vattenfall är ständigt igång, förhindra uppkomst och potentiella spridning av mögel och mögel i luften.

Rinnande vatten producerar negativa joner som bidrar till att minska partiklar som sällskapsdjur ilska och sporer. Studier vid Columbia University och New York State Psychiatric Institute har också visat att negativa joner kan hjälpa patienter med seasonal affective disorder (SAD), eftersom man tror att negativa joner skapa en biokemisk reaktion i blodet som ökar nivåerna av serotonin i kroppen. Negativa joner ökar syretillförseln till hjärnan, vilket ökar vakenhet och psykisk energi.

Mer information om hur att införliva en vatten-funktionen i ditt växthus design kontakta en specialist på växthusgaser.