Trädgårdsarbete

Food4wealth systemet verkligen sparar tid och pengar?

Food4Wealth av Jonathan White är en ebook och video serie som författarens metod för växer rikligt, hälsosam mat på ett sätt som han hävdar, sparar du tid och pengar. Med denna metod, du har ekologiska grönsaker tillgängliga året-runt, till minimal kostnad och trädgården kräver väldigt lite arbete. Vad mer, är designen självförstärkande.

Innehållet i boken och videor

Författarens metod är en version av metoden lasagne med ingen gräva trädgårdsskötsel. Han förklarar tydligt hur man bygger den perfekta Food4Wealth trädgården, instruerar läsaren hur för att plantera, antyder vad kan planteras och talar om plantor från frön, som är billigare än att köpa plantor. Ställa in trädgården tar vissa arbete och du kommer att behöva betala för material och frön som du använder men det är en engångshändelse.

Tonvikten ligger på ekologisk trädgårdsskötsel, som är mer natur orienterad än det som brukar kallas ekologisk trädgårdsskötsel. Ekologisk trädgårdsskötsel omfattar inte bara ekologiska principer men det följer naturlig tillväxt nära: det sätter naturen i stället för trädgårdsmästaren i kontroll. Denna filosofi är i bakgrunden av boken, erbjuder förklaringar, skälen men aldrig predika.

Nackdelar

Kraven i hö och halm kan göra byggnaden av denna typ av trädgård mycket svårt eller omöjligt för vissa människor, särskilt stadsbor. Författaren verkar inte har tagit upp detta problem eller föreslagna substitutioner.

En andra men mindre fråga är: hur jag bevara mångfalden? Detta är nämnda men inte fullt ut tas upp i boken. Tänk om, till exempel tre fjärdedelar av tomten är full av mangold och sallad men endast tre morötter klarar att växa? Ska jag tunna ut grödan tidigt och så fröer i luckorna?

Videor (MP4s) visar exempel på hur trädgården är byggt men det verkar inte vara något nytt material: de består av boken innehållet i ett annat format. De kan vara användbart om du är mycket nya trädgårdsskötsel eller lär sig bättre genom att titta på och kanske är deras syfte. Jag anser dock att bättre utnyttja kunde ha gjorts av dem som ett läromedel.

Proffsen

Trots enstaka stavfel och ett underskott i redigering är texten lätt att läsa och instruktioner framsteg i enkla steg. Informationen presenteras i tretton kapitel med en inledning, innehåll, Sammanfattning och en Quick Reference Guide. Det finns bonusar samt: en project-plan, material lista och en checklista. Ljudbok (MP3) kan aktivera människor nya till Trädgårdsskötsel att lyssna när de arbetar.

Nybörjare trädgårdsmästare har inga svårigheter att följa instruktionerna och människor med befintliga trädgårdar är klokt hur de kan anpassa sina tomter till systemet. Det är inkluderat.

Är detta en bok för alla?

Nej. Trots att boken vänder sig till en rad trädgårdsarbete upplevelse och inställningar tilltalar det inte alla.

Om du är en traditionell trädgårdsmästare med ett formellt tillvägagångssätt till trädgårdsarbete och liksom prydliga rader, vill ha en exakt registrering av trädgårdens innehållet och har tid att uppnå detta, sedan denna eBok passar inte dina behov.

Om du vill att en riklig tillförsel av färska, ekologiska grönsaker och är glada med det "naturligt", vissa skulle säga kaotiska, utseendet på din trädgård, och vill du trädgård och fortfarande har gott om ledig tid för familj eller för annan verksamhet, då denna bok kan vara svaret på dina böner.

Det finns en 60-dagars pengarna tillbaka garanti om du köper boken och det inte lever upp till dina förväntningar.

Så kommer det Food4Wealth systemet sparar tid och pengar?

Det korta svaret är "ja". Med över fyrtio års erfarenhet av trädgårdsarbete kan jag lugnt säga att odla grönsaker på detta sätt sparar du både tid och pengar, men förmodligen inte mycket under det första året.

Av andra året när trädgården är packad med självsådd växter den konstant tillförselen av grönsaker kommer att vara gratis och det blir lite eller inget utsäde kostnader. Du kommer inte behöva spendera tid plantering och underhåll bör vara minimal. Din trädgård, stora körs själv. Och glöm inte hälsa bonus av färskvaror och inga giftiga rester från sprayer.

Med hjälp av detta system som du kommer att behöva spendera mycket tid trädgårdsskötsel... om du inte vill sitta och titta på allt hända.