Trädgårdsarbete

Lägga till färg till bakgården med blommande växter

Blommande växter (vinstockar, buskar, blommor och träd) erbjuder en perfekt möjlighet att införa en mängd olika texturer, intressanta former och färger till bakgården. Det finns bokstavligen tusentals blommande växtarter att matcha något behov. De är bra att komplettera det fiskdamm, stenpartier eller shade trädgård. Blommande växter utgör den största samlingen av landväxter och kan dyka upp överallt. Utöver utseendet på de blommande växterna är de också kunna erbjuda en rik källa av mat i form av nötter, spannmål och grönsaker.

Blommande växter delas vanligtvis in i två huvudkategorier: perenner och annueller.

Perenner - de perenna växterna kan pågå i flera år. De kan ta lång tid att blomma, men de växer på en upprepad cykel av blommar i början av säsongen, sedan gå vilande, sedan återkommer varje år. Dessa växter fortsätter att återkommer år efter år som jord, bibehålls vatten och klimat förhållanden. Perenner är ett utmärkt val för dem som föredrar ett enhetligt utseende på gården. Men om du föredrar att ändra layouten varje säsong, det skulle vara klokare att plantera de säsongsbetonade annueller.

En av de mest omtyckta perenna växterna innehåller olika arter av rosor. Buskar ingår också i kategorin perenn. Rhododendron och azalea är två populära växter. De börjar blomma tidigt på våren, medan de rose of Sharon och mountain laurel börjar visas mitten av sommaren. Genom att plantera en kombination av tidiga och sena växter, är det möjligt att ha växter i full blom under hela säsongen.

Annueller - de ettåriga växterna kan pågå för ett år eller mindre. Det är nödvändigt att återplantera tidningar varje år eftersom de växer, träda i blomma, och sedan vissna och dö. Tidningar är uppskattad för sin förmåga att snabbt injicera färg i en gård eftersom de är snabba att blomma. Ettåriga är perfekt för trädgårdsmästaren som vill ändra växtliv och layout år efter år. Populära växter inkluderar ringblommor och petunior.

Det är också möjligt att kategorisera vissa träd som blommande växter. Populära alternativ inkluderar crepe myrten, dogwoods och magnolior.

Ta hand om växterna

Den omsorg och uppmärksamhet ägnas de blommande växterna kan variera om klimat, regionen och arter. Några av växterna är mycket slitstark och kräver minimal uppmärksamhet förutom enstaka beskärning. Andra behöver regelbunden bekymmer att främja och upprätthålla tillväxten i hela växter livslängden. Se till att köpa växter som matchar den tid och ansträngning kan du sätta i trädgårdsskötsel.