Trädgårdsarbete

Positiva med trädgård mulch

Marktäckning kan erbjuda en mängd fördelar till bakgården. Kompost är uppskattad för sin förmåga att ge viktiga näringsämnen att plantera liv, undertrycka grobarhet och sålla tillväxt, minska jorderosion och hålla fukt. Kompost är också bra på att avvärja många av de insektsarter som kan orsaka skador på all-typer av växtlighet. En vanlig typ av kompost för bostäder ingår det ekologiska utbudet.

Stallgödsel, strimlad papper, träflis, sågspån, halm, hö och gräs gräsklippet är några av de föredragna material för att skapa ekologiska kompostmaterial. Typ av kompost tillämpas på landskapet kan mycket beroende på den avsedda användningen. Kompost används för praktiska eller estetiska ändamål. En mångsidig marktäckning material som flis är perfekt för att främja tillväxt i gården och lägga till en attraktiv ytskikt i jorden. Medan ett material som används enbart naturgödsel för det praktiska syftet att höja kvaliteten på den befintliga jorden.

Här är några av de populära typerna av organisk kompost:

Torv - en långvarig marktäckning material som torv är en av de mest populära val eftersom det är mycket kostnadseffektiva och lätt att källkod från en lokal trädgård leverans butik. Torv är lätt blandas med andra material för att öka eller minska dess förmåga att arbeta på gården. Även måste detta mulching material tillämpas i tunna skikt (en eller två inches) att undvika att blockera vatten nå livets växt.

Gräsklipp - gräset är mest effektiva när de kombineras med material som grov kompost eller bladen för att undvika problem med mattor. Stora klumpar av gräs är vissa att förhindra fukt och vatten nå de svältande växterna under. Lämna gräsklipp torka innan användning för bästa resultat.

Blad - blad från lövträden erbjuder en perfekt ekologisk marktäckning material. Det är viktigt bladen är ordentligt strimlad eller hackade för att vattnet skall kunna nå växternas rötter under. Bladen är ett utmärkt val för undertrycka ogräs tillväxt. De ger också många näringsämnen att plantera liv under ruttnande processen.

Strimlad tidningen eller kartong - ett underställ tidningen eller kartong är säkert att gå bra med tyngre marktäckning materialet att stoppa det blåser bort. Papper är ett perfekt material för att behålla fukt och öka ogräs dämpning. Det kan vara mer tidskrävande att lägga denna typ av mulching material eftersom det är nödvändigt att klippa hål för varje planta.