Trädgårdsarbete

Tips för att kontrollera trädgård ogräset

En konstant utbrott av ogräs är vissa att orsaka problem för entusiastisk trädgårdsmästaren. Utöver den fula karaktären av ogräset är de också en täckmantel för djur (ormar, gnagare, etc), insekter och sjukdomar. Här är flera av de mest effektiva lösningarna att bli av med ogräset och ta kontroll över trädgården:

Mulch - kompost är ett mycket effektivt alternativ att undertrycka den ständiga tillväxten av ogräs. En bra 2 eller 3 tums lager kompost är vissa vara nog att skära de långsiktiga problem med ogräs. Marktäckning kan variera från de organiska material som trä chip och gräs gräsklippet i oorganiskt material som grus.

Ogräs tyg - ett syfte gjort ogräs tyg i ett tyg eller plast kan hjälpa till med att undertrycka tillväxten av ogräs, samtidigt också uppmuntra växters tillväxt genom att behålla fukten i marken. En ekologisk marktäckning kombination av ogräs trasa och kan erbjuda en högre grad av skydd.

Fysisk barriär - plats en solid barriär mellan området trädgård och gräsmatta att förhindra problemet ogräset sprider sig från trädgården till gräsmattan. En dekorativ bård i plast, trä eller metall är mycket effektiv. Detta kantning material kan också bidra till att öka överklagande av gården. Alternativt är det möjligt att gräva en tillräckligt stor dike mellan trädgård och gräsmatta att förhindra crossover av ogräs.

Kemikalier - specialiserade ogräsmedel eller växtgifter är allmänt tillgängliga i lokala trädgård leveranser butiker. De kommer i olika styrkor och innehåller många aktiva ingredienser. Se till att en viss typ av ogräsmedel är lämpligt för typ av växt som sprutas. Det är nödvändigt att vara mer försiktig när du använder kemiska sprayer på frukt och grönsaker växter. För dessa typer av växter, kan det gynna för att använda en ekologisk lösning. En enkel hem rättsmedel för att eliminera ogräs kommer från att lägga till 10% ättika i vatten i en vanlig handhållen sprayflaska.

Det finns ingen enda ogräs kontrollmetod som kan bli av alla bakgård ogräset. Det gynnar ofta för att kombinera flera olika metoder för att uppnå bästa resultat. Prova att vattna blomsterrabatter innan vattning eftersom detta gör det lättare att dra upp ogräset. Använda specialiserade verktyg för ogräsbekämpning. En handhållen ogräs avdragare förenklar processen med att eliminera många ogräs som visas på gräsmattan under hela säsongen. Dessutom syfta till att genomföra ogräsbekämpning på nästan daglig eller veckovis basis. Vänta inte tills ogräset börjar invadera gräsmatta eller blomma sängar.