Trädgårdsarbete

Förbereda för våren plantering: sju tips för konditionering din trädgård är utarmat marken

Våren har vuxit, eller åtminstone verkar det så hemma och garden centers överallt. Innan du går på en shoppingrunda som (vad trädgårdsmästare kan motstå?), förbereda din jord för de upptagna månaderna framåt. Lite prep arbete kommer att nu säkerställa hälsa och livskraft för dina växter i månader framöver.

Sanningen är att vi kräver mycket av vår jord. Vi förväntar oss att fylla våra kök med friska, hemodlade frukter och grönsaker, men vi förbiser ofta behov som vår jord.

Här är sju enkla tips för att få din trädgård redo för odlingssäsong framåt:

1. identifiera jordmån. Växter växer bäst på bördiga, lerig jord som innehåller en balans av sand, silt och lera. Men de flesta trädgårdsmästare ta itu med de ytterligheter-lös, sandig jord som torkar ut för snabbt, eller tung lera som rinner långsamt. Lägga massor av väl komposterad organiskt material (cirka en till två inches) att förbättra antingen typ.

2. testa pH-nivåer. Surhet eller alkalinitet påverkar hur växterna absorberar essentiella näringsämnen. Testkit från lokala förlängning kontor eller hem förbättring butiker kan berätta om du vill öka surhetsgraden genom att lägga till svavel, eller minska det med kalksten. De flesta grönsaker gör bäst under något sura förhållanden.

3. säkerställa ordentlig dränering. Växter behöver vatten, men de gillar inte våta fötter. Organiska material hjälpa hålla sandiga jordar från dränering för snabbt och att förbättra luftning och dränering av lerjord. Och om du inte använder upp sängar, kvalitet och nivå jorden att hålla överflödigt vatten från pooling.

4. Låt solen. Nya trädgårdsmästare bör följa sol och skugga mönster innan du förbereder en webbplats. Frukt producerar växter (tomater, gurka, squash, paprika, etc.) behöver sex till åtta timmars ljusa solen per dag. Lummiga gröna grönsaker och örter (rödbetor, morötter, spenat, basilika, etc.) kan klara dig med mindre.

5. Låt jorden torka. Angelägen trädgårdsmästare som arbetar marken för tidigt kommer att förstöra jordstrukturen och slut upp med en trädgård som påminner om betong. För att avgöra om jorden är tillräckligt torr, krama en handfull till en boll och släpp den på marken. Om det smular, är det redo. Om den håller ihop eller slätar ut, är det fortfarande för blöt.

6. Använd konstgödsel ansvarsfullt. Syntetiska kemiska gödningsmedel är ett snabbt sätt att mata växter direkt, men de kan undergräva markens tillstånd av fortkörning förfalla av markens organiska material och försurande jord. Om du använder syntetiska gödselmedel, har din markens bördighet testat för att undvika överdriven tillämpning och näringsämnen obalanser.

7. remineralize. Ersätta rätt balans av mineraler och spårämnen (såsom magnesium, kalcium, kisel och järn) som har utarmat och som är väsentliga för växt- och människors hälsa. Forskning visar att vulkanisk basalt förbättrar rotsystem, ökar avkastningen och främjar växtskydd i en mängd olika villkor och grödor.

Framför allt, kom ihåg att förbättra jordmånen är ett pågående arbete. Det tar ansträngning, men belöningen för välsmakande, näringsrik frukt och grönsaker gör det hela värt.