Trädgårdsarbete

Hur att hålla en hälsosam blommor trädgård?

Att skapa en hälsosam blomma trädgård kräver mycket planering, ansträngning och engagemang. Denna process är inte annorlunda än att höja barn, du har att använda bästa praxis och investera lite pengar för att skapa en hälsosam miljö för starka rötter och stöd för sin framtid. Faktum är att det tar tid för blommor att mogna, ibland så länge som två år särskilt när du plantering Blommor fleråriga. Till skillnad från gräsmattor, blomsterrabatter behöver extra näring för stark tillväxt, och tipsen nedan hjälper dig att uppnå en blomstrande trädgård.

Vårda jorden

Någon trädgård stora eller små kräver en stark bas, som i detta fall är jorden. Infoga bra, bördig jord är förmodligen det bästa du kan göra för en hälsosam trädgård. De mer bördiga jorden, den mer hälsosam dina växter kommer att vara. Du kan antingen köpa bördig jord från en butik eller väljer att bota en som finns redan i din trädgård. Det är dock viktigt att notera att inte alla jord är samma, men tjäna olika blomma typer och/eller trädgårdsskötsel behov.

Blommor och grönsaker kräver till exempel näringsämne rika jord, medan ört växter uppnå hälsosam tillväxt med gratis kompostmylla. När du har fastställt vilken typ av jord som är bäst för din blomma trädgård, kan du lägga till ett extra lager av skydd på flera sätt. Första, hålla jordbearbetning och komprimering av mark till ett minimum, använda en kompost att förhindra erosion och växa så mycket att täcka alla tomma utrymmen för att undvika eventuella förekomster av erosion.

Skapa en hälsosam miljö

Alla blommor kräver olika odlingsförhållanden så försök inte att gissa vad de är. Om du köper dina blommor från en plantskola, ägna stor uppmärksamhet åt instruktionerna på paketet eller helt enkelt fråga experterna på dagis. När du infogar frön eller plantor i en blomma säng, var noga med att inte kväva dem eller plantera dem till djupt i jorden. Tar emot att bestämma rätt mängd solljus för dina blommor, hålla koll på nivån av solljus varje område av din trädgård. Om din trädgård är helt i en skuggig område och en som får en minimal mängd av solljus, är det bäst att hitta blommor som växer bra i skuggiga förhållanden.

Slutligen är det viktigt att beskära dina blommor i rätt tid på året för friskare tillväxt. Oavsett vilken typ av blommor i din trädgård behöver du rätt beskärning verktyg för att få jobbet gjort rätt. Dessa inkluderar klipper, sågar, hand sekatörer och även grensaxar. Igen, det bästa att få lite expertråd om beskärning innan du börjar processen eftersom fel rörelser kan orsaka irreversibla skador på din blomma trädgård.

Att hålla ovanstående tips i åtanke kommer att säkerställa du vårda en hälsosam trädgård år framöver.