Trädgårdsarbete

Hur man kompost och andra mulching tips

Hur man väljer marktäckning

Det finns många typer av kompostmaterial på marknaden idag. Men en ekologisk marktäckning rekommenderas starkt, främst eftersom det ger mest fördelar till smutsa. Som ekologisk kompostmaterial går sönder, det förbättrar markens kvalitet, och lämnar bakom organiska material som lockar daggmaskar som bidrar till att förbättra någon trädgård.

I allmänhet är den mest idealiska kompost för blomrabatter triple-strimlad lövträ eller pinjebark. De används bäst efter de har åldrats under minst ett år. Täckningsmaterial säljs i kubikfot, ofta av bulk i påsar.

Hur man sprida kompost

Den bästa tiden på året att sprida kompost är strax efter vintersäsongen, när isen har börjat smälta. Någon gång under våren är säsongen en idealisk tid att kompost din trädgård. Det är faktiskt bättre att tillämpa kompostmaterial men marken är fortfarande lite våt, efter regnet, till exempel.

De bästa verktyg att använda när sprida kompost är dina egna händer. Men innan mulching din blomma trädgård, se till att du drar alla ogräs ut. Medan marktäckning kan hindra utvecklingen av ogräs, är det bäst att hjälpa det med sådant arbete genom att ta bort all ogräs du se.

När alla ogräs är ur vägen, börja sprida kompostmaterial. Detta är ganska enkelt, du bara placera kompostmaterial på marken och se till att det fördelas jämnt. Kontrollera att du har en tre-tums lager av marktäckning, minst. Kompostmaterial måste vara djupt nog (men inte för djupt), för att fortsätta växa ogräs från att ta emot solljus.

Andra Tips för Mulching

• Håll kompostmaterial minst en tum från stjälkar av dina växter. Detta är att undvika svamp och röta problem.

• Lämna ca 50% av ditt gräsklipp på din gräsmatta. De är en viktig källa av näringsämnen.

• Om du ska använda gräs eller plantera gräsklippet, kontrollera att de är soltorkat för en till två dagar innan de används. Aldrig använda Urklipp från alla gräsmattor behandlas med pest kontroller eller växtgifter.

• Om du är att använda färska blad, ge dem möjlighet att ålder minst nio månader, för att möjliggöra tillväxt-hindra fenoler tvättas.

• Tillämpa ett gödselmedel som är rikt på kväve, under din kompost. Ekologisk täckningsmaterial, särskilt vete halm och löv, kunde råna marken kväve som de genomgår sönderfall.