Trädgårdsarbete

Produktiva vertikal gårdar för stadsbor med gröna fingrar

Hög upphov trädgårdsarbete är samma som trädgårdsskötsel någonstans, eftersom du måste ge dina växter med ljus, vatten och näringsämnen för dem att växa. Om du använder din balkong, uteplats eller taket för att odla örter, frukter och grönsaker måste ett utbud av utsökta matsvamp redo att äta när det passar dig.

Planteringsmaskiner

Urban jordbruk bygger på behållare och krukor i olika former, bredder och höjder. För det mesta, kommer du vill välja behållare som är lättare i vikt. Krukor kan bli mycket tungt med mark, vatten och växter. Lätta planters gör det lättare för dig att flytta växterna, antingen inomhus för att skydda dem från en storm eller en annan plats på balkongen till ta till fånga mer sol hela dagen.

Använda ersättningsmaterial för tung jord, som perlit och vermikulit torv att fylla krukor. Förutom att vara lätt, stöd dessa ämnen växter med vatten och absorbera näringsämnen.

Klätterväxter

Spaljéer utgör ryggraden i många urban gårdar. Inte bara kommer du ge stöd för dina växter, du kommer att ge dina grannar och dig själv lite avskildhet. Använda spaljé i samband med dina krukor. Exempel på bra klättrande växter är:

Vinrankor: kraftig odlare, men kan ta ett par säsonger av beskärning ge druvor.

Gurka: Lätt att odla från frö. Knyt stjälkarna till den väven att kompensera för vikten av gurkorna eftersom de utvecklas.

Tomater: Mycket populär växt. Växer bra i stora containrar med bra jord.

Meloner: Utbildning din meloner växa lodrätt håller dem från marken och minskar fula skador.

Scarlet löpare bönor: produktiv bean produktion och attraktiva röda blommor.

Stödstrukturer

Medan klättrande växter och vinstockar är naturliga kandidater för vertikal trädgårdsarbete, kan du köpa eller bygga enkla strukturer för att odla många andra växter vertikalt. Allt du behöver är något att ge dig höjd, såsom murar, spaljéer eller stolpar. Säkra krukor, behållare och fickorna på ditt val av upprätt strukturer. Fyll med krukväxtjord. Om ditt inre vardagsrum har en industriell känsla, bär det samma känslighet till din utanför utrymme. Konstruera din spaljé eller växt hållare med VVS rör. Använd den med klätterväxter eller med mindre växter i behållare.

Växter för din behållare inkluderar:

Örter: Gräslök, Dill, basilika, koriander, Oregano, fänkål, timjan

Gröna: Spenat, Mesclun sallad, grönkål

Ätbara blommor: Nasturtium, Squash blommor, temyntor

Låt din kreativitet ta tag när du väljer behållare för dina växter. Till exempel för en nyckfull titt, använda färgglada gummistövlar regn. Infoga hål genom fotsulorna stövlar för dränering. Knacka hål två eller tre hål genom en sida. Borra hål genom gallret av din spaljé. Bifoga stövlar till spaljé med skruvar och muttrar.

Hög upphov trädgårdsskötsel erbjuder vissa fördelar jämfört med trädgårdsskötsel i marken. Du behöver inte konkurrera med trädrötter, nöja sig med dålig kvalitet infödda jord eller oroa destruktiva mullvadar. Du kan använda din trädgård för att förse dig med en riklig skörd, Visa attraktiva lövverk eller locka fåglar och fjärilar med blommor.