Trädgårdsarbete

Tid att planera din trädgård

Så januari har avslutats och februari har nästan upphört. Du kan börja se dagarna börjar komma lite längre i Nordamerika. Jag undrar om någon funderar på deras trädgård vid denna tid. Särskilt just nu när de flesta av min trädgård är täckt av ca två meter snö. Jag har hört att det har varit den kallaste i tjugofem år. Så vem vill tänka på trädgården?

Jag har alltid hävdat att trädgårdsarbete är en året runt verksamhet. Årstiderna fortsätter att förändras. Och trots kallt för bra, dåliga eller likgiltiga, våren kommer så småningom fram, följt av sommaren - så småningom. Så ska du helt glömma den vackra färgglada trädgården du lovat dig själv att du vill ha i år? Trädgårdsskötsel går aldrig bort och vi ser fram emot våren, är det dags att börja tänka trädgårdsskötsel igen. Specifikt bör du planera din trädgård.

Första men du bör har beställt dessa trädgårdsarbete kataloger nu. Det är fortfarande inte för sent att göra så. Du kan hitta några platser där du kan beställa en katalog online. Eller bara ta telefon och berätta för dem om att skicka din katalog. Jag hoppas du inte har kastat ut förra årets katalog redan (det är alltid bra att vänta på den nya en att komma fram och göra jämförelser), eftersom du sannolikt att hitta några ändringar i din katalog

Om du är relativt ny på trädgårdsarbete spelet, är en trädgård-katalogen en av de bästa sätten att börja planera trädgården. Förutom muntrar det du upp mitt i vintern. Jag måste erkänna två kataloger skickades till mig i mitten av December. Jag betalar inte dem mycket uppmärksamhet tills julen är över men jag vet redan vad jag ska beställa frön och jag har några bra idéer där jag vill plantera dem. För de av er som har sett några av de saker jag har skrivit eller publiceras online, vet du att jag är en ivrig planerare för allting som jag gör, och så planerar trädgården är definitivt en del av det tänkandet. Jag är lyckligt lottad som har ständiga påminnelser och erbjudanden om utsäde erbjudanden veckan efter jul.

Nu behöver du bara ha en katalog så att du kan beställa din trädgård frön. Jag bryta alltid min beställning i två delar som ibland vill jag få lite andra grejer som växter, buskar, sommaren flyter lökar och plantor.

Om du är mycket angelägen om, och du redan har din katalog du bör gå vidare och beställa din trädgård frön, men jag råder generellt som inte borde du gå mycket längre än så för nu. Den anledningen är det inte är en bra tid att plantera om du inte är en professionell, (och förmodligen planerar att sälja växter). Jag vill varna för att det finns fortfarande gott om tid för det, men du vill få beställningen utsäde i ifall det finns någon brist och du riskerar dem slut vad du vill.

Jag kommer att betona dock om du har särskilda plats med rätt värme och ljus din plantor kan tänkas komma upp till snabb, växa över, och så småningom kölen över och dör. Så slösa inte din tid och frön. Lite väntan är bra. Men hålla planerar och ser fram emot en vår av bra trädgårdsskötsel.