Trädgårdsarbete

Hur beskärning effekter nya växt tillväxt

Det finns två typer av beskärning: på väg tillbaka och gallring. När på väg tillbaka, tar du bort den terminalen del av kvistar eller skott lämnar den basala delen av anläggningen. Gallring tar bort hela kvist eller skjuta. Kom ihåg, var du gör snittet är där den nya tillväxten kommer att ske.

Rubrik tillbaka kommer att stimulera fler nya växande poäng. Det är ett känt faktum att terminal knoppen utsöndrar en tillväxthämmande kemikalie som flytta till den laterala knoppar. Dessa kemikalier förhindrar nya laterala knopparna växer, när nedskärningar kemiska finns inte längre så den laterala knopparna börjar växa. Vanligtvis, knopparna strax under snittet utveckla mer, de i sin tur kommer att börja tillverka tillväxthämmande hormonet för att förhindra tillväxten av laterala knoppar längre ner grenen.

Blommande buskar är klippte av gallring på olika nivåer inom anläggningen och skära upp. Ta bort en eller två grenar ända tillbaka till marken. Detta kommer att stimulera nya tillväxt från rotsystemet som hjälper form en ny anläggning. Inte fortsätta att beskära på samma nivå år efter år. Om beskärning fortsätter på samma nivå över tid en tjock yttre skal utvecklar skuggning insidan av anläggningen, utan solljus grenar inre dör. När skador uppstår på de vintergröna bladen och det dör en stor brun-döda-området kommer att leda. Eftersom inre av anläggningen har ingen levande gröna blad, ser växten ganska dåligt. Inte beskära japanska idegranar och enbuskar utanför där det finns ingen grön tillväxt. Japanska idegranar och enar är nål evergreens och de kommer inte växer nya blad i områden där nr gröna nålar. När växter blir för stor bort gamla växter och plantera nytt. Välj rätt mogna medelstora anläggningen för webbplatsen. Kom ihåg, lågt underhåll är det bästa svaret.

Om de flesta Holly lövträd evergreens och azaleor skärs tillbaka under den grön tillväxten, kommer de åter växer nya blad. Holly lövträd evergreens är en stor del av landskapet i söder. Jag har sett stora holly växter skära ned inom 18 inches från marken och åter växa in i en ny anläggning. Det kommer att ta vid hyra två år innan det kommer att se ut som en buske igen. Några ljus beskärning krävs att omforma anläggningen till en trevlig buske.

I min college utbildning lärde de mig att evergreens inte kommer att återhämta sig från kapning under grön tillväxt.