Trädgårdsarbete

Vilken inspiration behöver du att starta en ekologisk trädgård?

Vad du ska växa? Blir det frukt eller grönsaker eller blommor? Eller en kombination av varje. Och har kommit med en plan för dem, vad är dina tankar om skadedjursbekämpning, att få bäst av din nya ekologisk trädgård? Låt oss titta på dem en i taget.

Planera din trädgård layout

Detta behöver inte vara korrekt men att få dina tankar på papper är en bra start och är mycket viktigt om du ska vara en framgångsrik ekologisk trädgårdsmästare. Även om din trädgård är mycket små är det fortfarande värt mödan att göra. Kan du några ringblomma blommor som en gräns på båda sidorna av lawn som de är så färgglada och använda den baksida delen av trädgården för grönsaker. Kanske plantera ett fruktträd eller två, vad någonsin du tycker om, lägga ner skriftligen. Vilken del av trädgården blir mest solljus, när är bästa tiden att växten säsongens blommor och växter och kommer din klimat har en påverkan på vad du kan växa. Skulle en damm vara en fördel för din trädgård och om du ska använda kompost, där kommer du placera det? Det finns ingen anledning varför du inte kan sitta ner med penna och papper med en avkopplande drink och titta på din trädgård och långsamt anteckna dina tankar om hur du vill att din ekologiska trädgård Titta nu, finns det?

Frukt och grönsaker

Om du följer planen då du kommer redan har plockat en bra plats att ge tillräckligt utrymme för varje objekt med tanke på att när de växer kommer de ta upp mer utrymme. I början måste de vattnas lite mer än senare och du bör göra det möjligt för dränering som du inte vill sluta med "sumpiga" jord. Det är ner till personliga val om du planterar före odlade frukter och grönsaker eller om du är glad att börja från början och plantera frön, avstånd dem i området i din Plan. Båda har sina förtjänster. För områden som lider av djupgående bör du titta till anläggningen artiklar som inte kräver en hel del vatten. (Din lokala återförsäljare kommer att kunna hjälpa dig med det) Även om marktäckning i och runt dina växter och plantor kommer att hjälpa eftersom de hålla sin fukt bra och lägga till näringsämnen i jorden.

Bladlöss, din trädgård största Pest

Bladlöss (även känd som växt löss, gröna fluga, svart fluga och vit fluga) minuten buggar som foder av saven från växter och de har en vana av avel, mycket snabbt! Plantering av blommor kommer att locka den pest naturliga rovdjur i din ekologisk trädgård ändå, vilket är den billigaste formen av "naturliga" skadedjursbekämpning. Den bladlöss största rovdjur är den gemensamma ladybird, som kan äta ett betydande belopp i en dag och kan föras på rad om du känner att det är en bra väg att gå. Plantering av lök och vitlök är trädgårdar naturliga fienden av dessa skadedjur och du behöver inte många av dem heller. God kvalitet marktäckning kommer också att hålla din jord friska, vilket i sin tur håller bort de oönskade skadedjur.

Nu när du har en bättre förståelse för vad man ska göra när du planerar din ekologisk trädgård, riktlinjer för frukt och grönsaker och en tydlig kunskap om trädgård skadedjur, som vi alla på tillfällen lider, nu gå ut och sätta den i handling.