Trädgårdsarbete

Odla din egen svamp

Vi hör mer och mer för att lägga till svamp i vår dagliga kost. Det finns en hel del förvirring om vilken svamp är, vilka som ska äta, när du ska äta dem; och vad sägs om dem är så bra för oss. Det nya ordet du söker är faktiskt mycel och de människor som studerar dem kallas mycologists.

Första frågan, är en svamp en grönsak? Detta är en av de frågor som inte enkelt besvaras. Kom ihåg att de är en svamp, vuxit från mycel, men de faller under kategorin av grönsaken, med människor som anser att det är en växt. En grönsak anses "alla ätliga delar av en växt med salta smak" kulinariska värld.

Intressanta med svamp, mer så än många andra "växter" är att de absorberar och koncentrera sig vad de odlas i. Detta är vad som ger svamp deras styrka; men beroende på där det odlas, som kan arbeta i omvänd ordning och en dålig sak. Svamp kan till exempel koncentrera sig vad som finns i vattnet som matar dem. Bra rent vatten, bra; dock kommer förorenat eller förorenade med bekämpningsmedel vatten, att dras in i svampen på samma sätt.

Svamp ger ett utmärkt exempel på en av platserna att se till att äta ekologiskt. Dessutom en bra anledning att växa din egen, så du har möjlighet att kontrollera vattnet, men också det medium som sporer kommer att växa i. Svamp starta från en spor som är så liten att du inte kan faktiskt se den. Till skillnad från ett frö som du kan samla och strö på din växande medium. spor verkar osynlig. Medan ett frö har klorofyll närvarande, och kan gro. och påbörja processen med att tillväxt, en spor inte. Istället måste det ha ett odlingssubstrat som ger näring åt det och börja sin tillväxt.

Några av de alternativ som fungerar som växande medier för svamp är halm, trä flis, sågspån, trä brickor, kartong, corncobs, eller ens komposterad gödsel. Medan du kan köpa sporer, är det bäst om du komma igång med leka istället. När du är en erfaren veteran odla din egen svamp, kan du börja med sporer. Spawn är nästa steg från spore och det är när de har bildat en rot som, rent mycel, som är början på din svamp. Tekniskt leka ensam kunde, enligt fastställda villkor producera din svamp; men du vill lägga till ett odlingssubstrat för bästa hälsa av växten, och för de produkter som du planerar att äta.

Du kan få leka fuktig, i torr flinga, eller torka tegel form. Moist är redo att gå, använda den omedelbart. och de torra versionerna är utformade för att användas när du är redo, eller villkoren är de rätta.

Medan vattnet är viktigt för framgång för dina friska svampar, behöver de inte mycket vatten. I själva verket kommer att för mycket vattning döda den. I stället för "vattning" som du skulle frön i din trädgård, vill du fokusera mer på imma eller spritzing. Vissa föredrar även att få det började med en bit material över spawn, och helt enkelt hålla materialet fuktas; igen av imma, inte genom att hälla vatten över den.

Traditionellt växer svamp inuti är en snabbare process, men det kan göras utomhus framgångsrikt också. Vissa folk föredrar att skapa en "svamp hus" liknar en hönshuset, eller ett mini växthus. Svamp gör bäst i en mörkare och cool, fuktig och fuktiga miljöer. så en källare är ofta ett alternativ. Men se till att det inte är i ett utkast, en direkt linje av värme (eller AC) när det sparkar på, eller direkt solljus. Växer mest bäst på 55-60 grader F och några arter som Enoki gör bra med ännu lägre temperaturer, ner till ca 45 grader F. Vissa människor föredrar även att växa sina svampar i köket, i skåpet under diskbänken. Beroende på temperaturen, kan du verkligen växa svamp året runt och har en ny leverans för din matlagning, sallader och såser.

Bara ett ord av varning, samla svamp, eller inte äta dem, om du inte vet hur man tydligt identifiera dem. Svamp kan göra dig sjuk, men de kan också döda dig. I själva verket kommer flesta dödsfall som rapporterats från att äta svamp från de som har amatoxins. Det finns inget botemedel eller motgift för amatoxin; det bästa hoppet du har är att inte skjuta på alla, få direkt till ett sjukhus och har dem försöker ta bort så mycket av giftet från dig som möjligt, innan din kropp absorberar det.

Svampodling, kan vara mycket roligt, och är ganska enkel. Det är också mycket säker när du använder pålitliga och tillförlitliga kanaler, inte gå ut och försöka skapa ditt eget program. Svamp är väl kända för både närings- och medicinska fördelar och kan vara en utmärkt del av din "äta rätt" livsstil.