Trädgårdsarbete

Äventyr i bakgård trädgårdsskötsel

Trädgårdsarbete är en praxis som många människor engagera sig i, och jag måste erkänna att jag är en av dem som gillar det oerhört. Jag älskar att få mina händer i marken och försöker lirka ny tillväxt.

Det finns många saker som inte intresserar mig om denna verksamhet, minst som är att få njuta frukterna av mitt arbete. Inget smakar ganska lika ljuvlig som en nyplockade tomater eller andra produkter som kommer direkt från trädgården. Den vackra färger och härliga smaker som hamnar framför mig på en tallrik är bortom jämföra. Det är verkligen svårt att matcha dem med massa odlad och tidigt plockade sorter som finns normalt i snabbköpet.

Med din egen trädgård finns det ingen anledning att sätta gröna tomater och andra grönsaker i kylrum eller tvinga dem att mogna konstgjort när det finns några mognad i trädgården varje dag. Inget slår smaker skapas naturligt som producerar mognar mitt i ditt eget kök på bakgården.

Det enda som är inte har alla tillgängliga trädgården utrymme. Antingen det eller familj och husdjur har tagit dem över lämnar ingen plats för att skapa en trevlig trädgård patch. När detta händer, det finns ingenting kvar för att göra för dem med en längtan för välsmakande hemodlade grönsaker och det är att vara kreativ.

Det är precis vad jag gör. Det är sant att jag fick lite fet under de senaste åren och blivit en trevlig liten köksträdgård min bakgård, var det helt enkelt inte nog för mig. Förutom, jag blir äldre och får ner och smutsiga i jorden på mina händer och knän är bara inte något jag vill göra längre.

Vissa kanske undrar hur jag ska tillfredsställa min kärlek till min favorit aktivitet om jag inte ska kunna gräva upp min trädgård. Tja, det är lätt att besvara. Jag ska bygga några upphöjda bäddar och skapa några stora behållare för att hålla marken så att jag aldrig kommer att behöva böja sig eller gå ner på mina knän, tenderar min trädgård någonsin igen.

Detta har varit en dröm för mig under en lång tid, men det var aldrig tillräckligt med tid eller pengar att investera i projektet. Goda nyheter, jag nu har tid och vet hur man bygger min uppvuxen trädgård utan att spendera en förmögenhet. Jag antar att detta är vad jag är mest glada över. Det tog länge nog för att räkna ut det här, men nu när jag har jag chomping på lite att ge det ett försök.

Mitt mål är att bygga upphöjda bäddar från marken upp, samt några fristående strukturer som är igång. Med tiden, kommer jag att kunna avgöra vilka som fungerar bäst för mig. En sak är säker jag kommer att ha en boll gör det.