Trädgårdsarbete

Lära sig att odla bonsai

Odla och höja bonsaiträd tar tid, ansträngning och specialistvård. Även om den är liten till växten beundras vackra träden från alla olika typer av människor. De har gemensamma intressen i bonsai och ta sakkunnig omsorg för att hålla dem friska och starka.

Även om växande bonsai är annorlunda till växande någon annan växt som de har mycket gemensamt med vanliga träd. Det finns speciella tekniker som håller dem små. om dessa tekniker inte användes förblir helt enkelt växten som ett vanligt träd. Bonsai odlades först i Kina där växande bonsai var en särskild art. I dag kallas det fortfarande en konst. Konsten blev mer populär den utvecklats till Korea och Japan och slutligen den västra världen insåg skönheten i bonsai.

När du förbinder sig växande bonsai kommer du att inse att det kräver speciell kunskap om olika typer av träd. Experter som odlar vackra bonsai förstår dessa tekniker, men som nybörjare är det lätt att lära. Du kommer att förstå över tiden vad träd kommer att bo litet och friska i synnerhet behållare och vilka villkor passar vad träd. Av noga kontroll av tillväxten av bonsai det kommer att leverera år av glädje för dig.

När du börjar lära dig bonsai du kommer att inse att om en bonsaiträd var planterade i marken och odlas som en normal träd - vore det ett vanligt träd. Bonsai kräver utrymme i potten eller behållare som de kommer att växa så att de kommer att förbli små begränsade mängder. Rotsystemet kan vara små och inte kan sprida så de förblir miniatyr.

På grund av rotsystemet kvar små det innebär vatten och näring för trädet är begränsad. Så du måste titta efter din bonsai och har en underhåll rutin; de flesta bonsaiträd ska hållas fuktig på alla gånger men jorden bör inte vara blöt. Om jorden blir fuktig sedan bonsai kan bli infekterade med svamp eller börja ruttna. Å andra sidan kommer att bonsaiträd dö om de är alltför torra perioder.

Förutom rätt bostäder och fukt i marken är en annan komponent för växande bonsai hur du beskär eller trimma din bonsai. Hittar att några träd kommer att kräva dig att trimma och beskära på särskilda tider på året. Andra kommer att kräva beskärning på bestämda tider i året. Om du beskär eller trimma en bonsai felaktigt då säkerligen frodas inte och kan även dö. Du kan köpa redan omsorgsfullt odlade bonsais som år gammal så du inte behöver oroa dig för sådana saker. Men njutningen ser du växt växa bör uppväga eventuella farhågor.