Trädgårdsarbete

Befogenheterna för svamp

Jag älskar svamp. De måste vara färska dock - konserverade champinjoner bara suga. Moral, är naturligtvis min favorit, som vanligt i Mellanvästern. Knappen, Portabella och Porcini kommer i nästa. Jag kan göra nästan vad som helst i köket med svamp, men min tid alla bästa som jag älskar att laga mat är krabba fyllda champinjoner, och det har ha bacon i den.

Det är lustigt hur svamp kan vara sådant olika ord. Vanligtvis finns det 3 saker du tycker om när någon säger svamp. Svampen får du på en pizza, svamp som få dig hög och svampen i skogen bifogas de träd som kan döda dig. Vad en rad, va?

Nyligen har ett uppror i hem trädgårdsmästare växer champinjoner hemma. De få en tegelsten av denna vit gegga som ser saker, vattna den och champinjoner komma upp. Geni. Ren geni. Nu om någon kunde göra en tegelsten som kommer att växa moral, jag skulle bli miljonär på en dag - här, de säljer för $40 per pund, och det är färska och vilda. Ingen ens i närheten av Iowa växer dem.

En av de bästa saker jag vill göra med svamp är kompost. Som jag nämnde, äter vi en massa svamp i denna kammare, så vi har en massa rester. Antingen dålig svamp från butiken, stjälkar eller några av "smuts" som kommer av dem när du tvättar dem. Jag lägger dem i en gallon stora zip-lås väska och frysa dem. När påsen är full, ska jag Tina dem upp, blitz dem i en matberedare med lite vatten och sedan lägga allt till 1 kopp kokos eller krukväxtjord. Kasta den i en tom kaffe behållare, skaka det och låt det sitta i garderoben. Svamp kompost har varit min #1 topp producera kompost eftersom jag började växa.

Det finns annat svamp kan göra, dock. Visst, de är läckra, vacker och bra för kompost, men visste du att de kan bokstavligen rädda haven från oljeutsläpp? Eller vad sägs om det faktum att svampar kan bli av ecoli och andra farliga bakterier? De kan användas för medicinska ändamål och kan ta ett tunnland av kala, hemska jord som inte haft ett enda ogräs som odlas på den i 100 år och vända den in i en läcker, grön, växande skog och döda snickare myror och termiter. Hur kan detta vara?