Trädgårdsarbete

5 steg för att upprätthålla kvaliteten på gräsmattan

Att behålla utseendet på gräsmattan behöver inte vara en svårt eller tidskrävande process. Genom att införa rätt schemat för skötsel av gräsmattan bör det vara möjligt att njuta av en grön och frodig gräsmatta året runt. Nedan finns flera steg för att hjälpa till med att förbättra kvaliteten av lawn -

Ge rätt mängd vattning

Ett viktigt steg till att upprätthålla kvaliteten på gräset kommer från att ge rätt mängd vatten. En välskött gräsmatta är vissa nytta varken få över vattnas eller under vattnas. I sanning är en trädgård gräsmatta mer kunna klara en långvarig period av torrt väder än en komplett översvämningar. En gräsmatta är sannolikt att dra nytta av regelbunden vattning med tre fjärdedelar till en tum på en gång. En rekommenderad tid att vatten är tidigt på morgonen eftersom detta innebär mindre vatten avdunstar. Undvik att vattna sent på natten eftersom detta kunde lämna gräset alltför blöt under långa perioder och mer mottagliga för sjukdomen.

Gödsla gräsmattan

En gräsmatta är säkert nytta av två eller tre program av hög kvalitet gödningsmedel per år. En viktig tid att lägga till näring till gräsmattan är på våren och hösten perioder.

Dethatch och lufta ofta

Ett område som ofta försummas avser dethatching och lufta gräsmattan. Båda dessa jobb är viktigt att bevara utseende och uppmuntra framtida tillväxt. En gräsmatta sannolikt att uppleva hög gångtrafik eller baseras på lerjord är säkert att ha nytta av luftning processen en eller två gånger per år. Det hjälper också för att eliminera bygga upp av halm på ytan av jorden eftersom det är sannolikt att sakta av näringsämnen och vatten når roten struktur.

Ta kontroll av ogräs

En frisk gräsmatta är säkert att ha minimal ogräs på plats. Sedan ogräs komplett med fukt och näringsämnen i jorden är det viktigt att vidta nödvändiga åtgärder för att begränsa deras förmåga att få ett fotfäste i trädgården. Regelbundet underhållsarbete bör innebära är det möjligt att dra ogräs för hand, men ska de börja gå över styr kan det vara nödvändigt att behandla de stora områdena med ekologiska eller kemiska ogräs kontrollösning.

Använd höger slåtter praxis

En regelbunden klippning av gräset är säkert att hjälpa till med att upprätthålla en bättre kvalitet gräsmatta. En perfekt höjd för gräsmattan är i regionen i 2 till 2,5 inches. Även om detta kan variera med vilken typ av gräs utsäde planteras, så det är en fördel för att klippa gräset i linje med rekommendationerna för specifika gräset.