Trädgårdsarbete

Uppmuntra tillväxten av gräsfrö

Eftersom gräsfrö varierar ganska kraftigt det är avgörande att plantera gräsmattan med rätt teknik se till en lummig grön gräsmatta är slutresultatet. Genom att följa reglerna som rätt är det möjligt att se framgångsrik tillväxt av gräs inom en kort tid. Här finns flera bra steg att växa frön på rätt sätt-

Använda rätt frön - en enkel steg för att öka chanserna för en grön och frisk gräsmatta är att investera i rätt utsäde. Gräsfrö kommer i ett urval av sorter att matcha de olika faktorerna som klimat, vattenförhållanden, jordtyp och skugga. Ett gräsfrö måste matcha den lokala miljön så att det ska kunna komplettera de lokala förhållandena. Andra saker att tänka på med frön innehålla krav på klippning och vattning. Ett lågt underhållsbehov frö är perfekt för dem med minimal extra tid att arbeta i trädgården.

Förbered jorden - innan sådd gräsmattan är det viktigt att först förbereda marken som kan bestå av att ta bort ogräs och skräp och utjämning av områden som kan orsaka vatten för att samla in. Om planerar att plantera en helt ny gräsmatta hjälper det för att lossa toppen 2 eller 3 inches av marken för att hjälpa till med att främja den framtida tillväxten av gräset.

Distribuerar frön rätt - på att plantera frön se till att distribuera frön på ens sätt att undvika områden får för mycket. Helst vill du plantera ca 16 frön per kvm tum. En små gräsmatta är ofta lätt att plantera för hand, men om planerar att arbeta på den större storlek gräsmattor en push- eller bogsera spridare kan vara lämpligare. Frön behöver täckas med ett bra lager av jord en gång planterade för att se till att de förblir på plats.

Inkluderar gödselmedel - när den första sådd är klar, det hjälper till att inkludera en hög kvalitet starter gödselmedel för att uppmuntra tillväxt i ett tidigt skede. Undvik att använda något ogräs kontroll produkter vid denna tid. Detta ska vara kvar tills gräsmattan har varit klippas 2 eller 3 gånger.

Vatten - för att främja den tidiga grobarhet som bidrar till att vatten frön dagligen tills gräset kan nå en höjd av ca 2 inches. Syfte att erbjuda en ljus men regelbunden vattning, medan på samma gång att göra vissa inte till vatten över gräsmattan.