Trädgårdsarbete

Använd kompost för att skapa en friskare trädgård

Kompostering är en av de mest effektiva och miljövänliga alternativ för att se till att rätt näring tillförs trädgårdsjord. Trädgård kompost bygger på nedbrytning av mat och gården avfall att producera en näringsrika tillsats för jorden. I stället för bortskaffande av avfall i en deponi eller en förbränningsugn, är det möjligt att skapa en mycket välgörande organiska material för att öka kvaliteten på marken och hjälpa tillväxten hos växter. Här är flera punkter att tänka på att kompostering hemma -

Behållare eller högen - är ett enkelt alternativ för kompostering hemma att lägga till avfall ingredienserna i en hög på en väl vald plats i trädgården. En komposthög kan börja med ett lager halm eller kvistar, Lägg sedan omväxlande lager eller torr och fuktig ingredienser. Torr lager kommer sannolikt att bestå av objekt som aska och blad. Fuktigt lager innehåller en rad köksrester som tepåsar, frukt eller grönsak peeling, samt gödsel. En komposthög finns enkelt med ståltrådsnät eller liknande material. Om du föredrar att hålla komposten utom synhåll, är det möjligt att använda en kommersiell kompost behållare som är tillgängliga från de flesta plantskolor eller plantskolor.

Rätt kombination av ingredienser - högkvalitativ kompost är vissa innehåller en blandning av grön och brun ingredienser. Gröna material är kväverika och inkluderar gröna blad, gödsel (boskap), gräsmatta gräsklippet och matrester, medan de bruna material är kol-rikt och inkluderar, aska, torv, spån, torkade blad och grenar. En perfekt kombination kommer sannolikt att omfatta 2/3 kol ingredienser och 1/3 kväve ingredienser.

Effektiv dränering - en väl producera kompostering högen är i behov av en viss grad av fukt för att hjälpa till med nedbrytningsprocessen. Men undvika brev komposten blir alltför blöt eftersom detta kan orsaka att få negativt fuktig och ruttna. En komposthög bör alltid ha möjlighet att kunna dränera överskottsfukt.

Tillräckligt luftflöde - ytterligare ett steg att garantera kompost av hög kvalitet är att ge god luftcirkulation för att låta mikroorganismerna slutföra sitt jobb. Ett bra sätt att förbättra luftcirkulationen är att med jämna mellanrum vända komposten för att låta luften nå alla områden av komposten. Om du planerar att använda kommersiella komposten, se till att innehåller den redan ett tillräckligt antal hål att låta luften cirkulera.