Trädgårdsarbete

5 saker att tänka på när du köper gräs

Den specifika typ av gräs valt är säkert att ha en betydande inverkan på långsiktiga kvalitet och gräsmatta och tid som behövs för att upprätthålla det hälsa. Genom att noggrant planera installationen av gräsmattan i början, kommer att du sätta dig själv i en bättre position att njuta av en grön och frodig landskap. Här är några punkter att tänka när man köper gräset för gräsmattan-

Markens tillstånd

Om vill se lovande tillväxt med färska gräsmattan är det viktigt att börja med rätt markförhållandena. Jordmån kan variera kraftigt, så måste matcha typ av sandig, rika fuktig mylla, torra, steniga eller liknande jord med variation av gräs i trädgården.

Vattentillgång

En avgörande aspekt att beakta avser vattentillgång. Om lever i en region som är benägna att uppleva problem med torka, är det mycket fördelaktigt att handla för gräset att frodas i dessa svårare förhållanden. En gräs-typ som kan gå vilande under hela torrperioder är säker på att vara det perfekta alternativet.

Solexponering

De flesta av gräs frön gynnas om kvar för att växa i områden som uppleva full sol. Men för trädgården med höga träd och halvskugga, är det nödvändigt att använda gräs sort som kan hantera de skuggade områdena. I de flesta fall är skugga tolerant gräsen en kombination av flera olika gräs typer att producera en mer motståndskraftig val kunna producera tillväxt i alla förhållanden.

Turf användning

Ytterligare en fråga att överväga avser mängden använda gräsmattan är benägna att uppleva. Ett väl använt gräsmatta med barn och husdjur i familjen är säkert att behöva vara mer slitstarka och motståndskraftiga. Gräs-sorter varierar från dem som är avsedda att tåla regelbunden användning de är avsedda att visa endast.

Allmänt underhåll

Det hjälper också för att betrakta de underhåll när du planerar ersättning gräsmattan. Exempelvis en fjädrande gräs som tusenfoting gräset är lågt underhåll och kräver minimal uppmärksamhet i samband med gödsling, Gräsklippning, och vattning. En gräs typ gillar är rajgräs mycket mer efterfrågad uppmärksamhet att bevara sin gröna och friska utseende.

Alla, genom att se till att sätta i den tid och möda att forskning gräsmatta marknaden är det möjligt att sätta i plats rätt typ av frö att matcha de särskilda villkoren i det lokala området.