Trädgårdsarbete

Beskära din egen rosenbuskar med denna "easy-peasy" metod!

Om det är dags att beskära dina rosenbuskar, speciellt din te rosor, måste då det vara tidigt på våren.

Frosten kommer att ha avslutat sina attacker och du kommer har fräschat upp din ros sängar från vinter vindar, rakade tillbaka skyddande kompostmaterial som täcker från rötterna och har din nyligen vässade beskärning clippers redo.

Allmänhet, det är samma process för varje buske, men om du har flera buskar i en säng och de är ganska nära varandra du bör komma ihåg att ragla eventuell höjderna för att tillåta ljus för att få till alla buskarna, särskilt som på baksidan. Beskära lite kortare framtill för högre tillväxt på baksidan.

Det är också en bra idé att anteckna höjden du beskurit under våren så att du kan anpassa din beskärning höjd för nästa vår. Gjorde Blom visas på höjden du ville under sommaren eller var de mycket för högt: ögat höjd är en bra markör. Göra ändringar nästa vår justera för detta, genom att registrera höjden du beskurit i våras. Göra en markering på staketet till exempel eller använda en måttstock i marken som en guide. Således varje år kan du justera din beskärning höjd att förbättra utseendet på blom på din bush för följande sommar.

Du bör redan ha sänkt höjden på varje buske i nedgången till om din midja längd, bara för att skydda dina buskar från vinter vindar som tenderar att "rock" rötterna och lossa dem.

Tidigt våren vi beskära för främjande av form och bud och det finns bara några enkla grundläggande regler att följa, så montera din vässade sekatörer och grensaxar, skydda händer och ögon och har en container redo för gräsklippet.

Ett bra tips att lägga till här är att om du har en Forsythia buske i din trädgård, gul våren blomningarna är ett perfekt tecken på att din rosenbuskar är redo att beskära. Jag har använt min Forsythia för detta ändamål för många framgångsrika år av beskärning.

Fem "Easy-Peasy" beskärning steg:

1... Klippa ut alla döda stammar utan att skada bula ovanför rötterna. Detta är transplantat och bör vara om markytan. Om du bor i ett mycket kallt väder miljö blir strax under markytan för skydd.

2... Klippa ut alla stjälkar som är mindre än en blyertspenna tjocklek. Detta är sena säsongen tillväxt som inte särskilt användbart, om du inte har mycket få stjälkar att arbeta med. Om så, vara säker på att de du hålla blir vertikala stammar och inte horisontella.

3... Klippa ut alla stjälkar som växer horisontellt, speciellt de som växer längs med mitten av anläggningen. Vi letar alltid efter vertikal tillväxt inte horisontella!

4... Om nödvändigt, rensa ut mitten av anläggningen, som nu bör vas formade bildas av några starka stjälkar.

5... Klippa vad är kvar ner till om ditt knä-höjd. Skära på en vinkel att hjälpa till med vatten fördelning, och se till att nedskärningarna är ren och gjorda med en mycket vass skära.

Det är det, smärtfritt och mycket enkel. Kom ihåg: döda, tunn, horisontell, vas och knä höjd. Allt du behöver göra nu är att ta bort dina Urklipp och städa upp omgivande sängen. Detta skulle också vara en bra tid att kompost och gödsla.

Gör inte beskärning din rosenbuskar till en stor sak eftersom det inte är. Rosenbuskar är mycket tålig och det finns inte mycket du kan göra för att förstöra dem, tvärtemot vad många tror. Gör ingenting och inte beskärning är nog det värsta du kan göra för en te rose, eftersom inte bara är du forma busken för sommaren blommar produktion men du ger det ett slags vakna upp kalla... det är våren får de knoppar växer!

Här inklusive på Rose-Works.com har vi alla stöd, information och tips som du någonsin behöver, en enkel att följa månad för månad guide för ett helt år. Kolla upp det, det är verkligen "Easy-Peasy".