Trädgårdsarbete

Hur man utformar en lång smal trädgård

Det största problemet med långa smala trädgårdar är att de kan känna som om du står i en korridor. I en lång, smal trädgård dras ögat direkt till gränserna att göra utrymmet verkar liten och klaustrofobisk. Denna typ av trädgård inbjuder inte utforskning och de mest bortersta delarna av trädgården förblir ofta mörka, fuktiga och oanvända. Motverka den klaustrofobiska känslan och ge intryck av större utrymme och djup är de största utmaningarna när du designar en lång, smal trädgård.

Det finns tre sätt att ta itu med problemen med ett lång-smalt utrymme. En strategi innebär att ändra upplevda formen av trädgården och lura ögat att fokusera från trädgården gränserna. En annan metod är att införa drama genom att skapa en mer komplex resa runt trädgården. Den tredje vägen är att fästa ögat uppåt genom att införa vertikala element som öppnar trädgården genom att ge utseende mer höjd.

Även om det verkar kontraproduktivt intuitivt att stänga en trädgård som är redan känsla trångt, är dela upp trädgården i separata områden ett mycket effektivt sätt att utforma en lång-smala trädgård. Skapa separata trädgård rum, alla med sin egen distinkta karaktär gör folk vill använda hela trädgården och utforska nästa rum. Trädgården blir mer användbar eftersom varje rum har sitt eget syfte. Bryta upp utrymmet är ett bra sätt att stoppa ögat från omedelbart avstigning på den bakre gränsen. Denna strategi skapar en mer stimulerande resa och uppmuntrar utforskning av trädgården.

Väggar fungerar bra för att skapa trädgårdsrum, särskilt om de har ett fönster erbjuder en lockande glimt genom till nästa rum. Dock tegel och block väggar är dyrt att bygga och andra metoder för att dela upp utrymmet kan vara lika effektiva. Klippta häckar, Pergola eller en enkel skärm av inlägg och spaljé med ett valv genom alla göra bra partitioner och kan vara mer lämpligt för stil och inställningen av trädgården. Sliper på slutet som en stor vertikal blind skapa en dramatisk trädgård skärm.

Övergångarna mellan trädgårdsrum ger ytterligare en möjlighet att lägga till visuella och vertikala intresse. Cirkulär månen gates lägga till slående arkitektoniska detaljer, de ger även höjd och deras form är utmärkt för att fokusera uppmärksamhet inne i trädgården. En välvd dörröppning som skär genom en klippt häck skapar en mörk disposition som ropar för att utforskas.

Cirklar och kurvor är en stor för rikta uppmärksamhet där man vill. Med runda former för gräsmattor och sittgrupper fokuserar ögat in till centrum av trädgården. Ett ' formade sökvägen kommer att dra uppmärksamheten från gränser och ge en mer intressant resa genom trädgården. Placera några högre växter eller träd i den djupa kurvor av s ' skapar informella divisioner och stannar ögat.

En annan designstrategi som tricks ögat och skapar en mer spännande, indirekta väg runt trädgården är att planen på diagonalen. I linje med gångar, gräsmattor och gränser vid 45 grader till gränser drar ögat över trädgården och ger intryck av större bredd. Med sicksack-sökvägar kommer att ge en slingrande promenad runt trädgården.

Det finns många olika sätt att skapa höjd i en trädgård, det kan göras genom att bland annat träd och högre växter. Pergola är användbart för att skapa omedelbar vertikala fokus, de kan användas som rumsavdelare och ger extra utrymme för plantering vilket är särskilt användbart i en liten trädgård. Klippt, formella häckar är också utmärkt för att skapa höjd, som en bakgrund för plantering och väggar för utomhus rum.

Lång smal platser kan göra fantastiska trädgårdar, men som något knepigt utrymme de behöver en bra design som tilltalar alla praktiska frågor, och som innehåller lite av trolldom att göra dem bekväma och inbjudande utrymmen att spendera tid i.