Trädgårdsarbete

Förökningsmaterial växter-de 3 största misstag att undvika när förökningsmaterial

Förökningsmaterial som är en trevlig hobby. Det kan också vara en lönsam affär. Här är de 3 största misstag att undvika när förökningsmaterial växter och hur man undviker dem.

Misstag #1-tänkande för liten

Många folk gör misstaget att tro att de bara behöver ett mycket litet utrymme att föröka växter. Även om du inte behöver ett stort område, behöver du tänka på alla aspekter av plantskolevΣxter.

Jag utökade min förökning område två gånger inom de första två åren. Lyckligtvis hade jag planerat framåt och såg till att jag lämnade utrymme att expandera.

Vad gör istället

Området behöver inte vara stor, men bör planeras i förväg för att undvika avbrott. Du garanterat nästan att utöka din förökning strävanden inom det första året eller två så se till att ha tillräckligt med utrymme att göra så.

Områden bör planeras för föröknings, kompost, ställa in krukväxter, försäljningsytan, etc. Alla dessa områden bör vara nära för att undvika onödiga promenader eller resor mellan områden.

Misstag #2-föröknings utan tillräcklig kunskap

Förökningsmaterial som inte är extremt svårt. Men göra vissa folk det utan att veta rätt tid av året, typ av skärande och bästa rooting metod för växten de böka. Detta leder ofta till misslyckanden utan spridaren att veta varför.

Vad gör istället

För att vara en framgångsrik spridaren kräver kunskap. Denna kunskap kan hittas i böcker, filmer, artiklar på nätet och online-utbildning.

Dirr's Manual av Woody landskapet växter är en av de bästa böckerna om förökningsmaterial växter runt. Denna bok är ett måste om du vill bli en framgångsrik spridaren.

En annan stor bok är The Reference Manual för Woody plantskolevΣxter av Dirr.

Misstag #3-föröknings utan rätt utrustning

Du måste tänka på förökningsmaterial som ett jobb. En polis skulle inte tänka på ska fungera utan rätt utrustning; en uniform, badge, gun, etc. som du bör också vara beredd när du går till jobbet förökningsmaterial.

Vad gör istället

Göra lite forskning att ta reda på vilken utrustning som behövs. Hand klippverktyg, böka media, böka hormon, en dedikerad förökning område, och för avancerad eller professionell plantskolorna, en imma system finns all nödvändig utrustning. Beroende på din särskild omständighet, kanske du inte behöver så mycket utrustning som någon annan.

En imma system är nödvändigt om du kommer att förökningsmaterial i större skala och sälja dem.

Att inte göra dessa 3 stora misstag kommer att anstränga din förökning mycket roligare och lönsammare.