Trädgårdsarbete

Håller du en trädgårdsarbete kalender?

Kanske har du fått en kalender eller en journal för julen. Vet inte vad jag ska göra med den? Januari är en perfekt tid att börja en trädgårdsarbete kalender. Någon typ av kalender eller journal du föredrar kommer att fungera, men det behöver vara lite utrymme att skriva anteckningar och observationer.

Fördelarna med att hålla en trädgårdsarbete kalender verkligen blir mest uppenbara tiden. För att kunna gå till en kalender eller tidning och se tillbaka några år kan ge ett förtydligande till några av dina nuvarande trädgårdsarbete quandaries.

Har du förlorat växt taggar eller försöker du komma ihåg namnet på den växt du bara visste skulle vara perfekt för en plats i din trädgård? Har du någonsin haft något spira att du inte kunde identifiera? Ska du dra eller fortsätta att låta den växa och eventuellt bli ett problem? Anteckning ner namnen på frön och växter som du sätter in din trädgård varje år kan ibland hjälp du klargöra de quandaries, särskilt om du också anteckna där de planterades. Det har varit många gånger att jag inte känner igen något som grodde i min trädgård. En snabb titt på en kalender eller tidning löst oftast pusslet.

Jag föredrar en bra hängande papperskalender. Den måste ha ganska stora rutor för varje dag på året för att ha utrymme att skriva ner adekvata anteckningar. Och det måste också hängas någonstans det lätt kan ses när du går till trädgården. Jag knyter ett snöre en penna eller penna och hänga den bredvid kalendern.

Förutom att notera platser och typer av växter och fröer, annan information inkluderar saker som källan av anläggningen (företag, vän, växt swap, handel, födosökande) och alla särskilda krav anläggningen kan ha. Om du använder en journal, kan du göra skisser av din sängar eller trädgårdar. Jag har en vän som skriver poesi inspirerad av hennes trädgård och jots det i en journal som hon bär längs som hon går sin egendom.

Vissa människor föredrar att hålla en trädgårdsarbete kalender på sin dator. Skivor och minneskort är små och lätt att förvara. I det avseendet är de mycket lättare att hålla än papper kalendrar och tidskrifter. Jag njuter dock hålla en kalender eller tidning i mina händer och savoring minnen det väcker. Plus att det kan vara svårt att göra skisser att inkludera på en disk eller minne kort.

När året är ny, kan kallt väder, och din trädgård som eventuellt omfattas av ett täcke av snö, börjar en trädgårdsarbete kalender vara den perfekta sak för att lindra de vintern blahs. Det är både stimulerande och uppmuntrande att drömma om hur trädgården kommer att vara som årstiderna växlar. En tidning eller kalender är den perfekta platsen att krafsa ner de saker du kommer att plantera, nya sorter du vill prova, och hur du vill att din trädgård sängar och landskapsplanering för att titta. En trädgård kalender kan definitivt öka både utseendet på din trädgård och din moral.