Trädgårdsarbete

Tips och tricks om hur du planerar en trädgård

Planera en trädgård kan vara en fördel eller en nackdel beroende på vilka åtgärder du är villig att ta. Om du vill att det ska vara fördelaktigt, börja på den innan du ens köpa trädgårdsarbete material och plantera frön. Hoppa det kan få dig plantering tid. Hoppa det kan också orsaka din plantering att förlora tydlig riktning.

Fråga dig själv vissa frågor är ett bra sätt att börja. Om du saknar förtroende för att göra detta på egen hand, be en vän eller familjemedlem att hjälpa dig. Vet ditt syfte för detta projekt. Är ditt mål om att öka de råvaror som du får varje säsong? Eller vill du helt enkelt hålla dig upptagen och stress genom att ha en trädgård? Ditt syfte kommer att påverka andra delar av ditt projekt, oavsett vad man väljer att upprätthålla.

Nästa, identifiera hur stort är det område du har utanför huset? Några villaägare som saknar utrymme helt enkelt köpa en bärbar växthusgaser bara för att följa deras trädgårdsarbete dröm. Det finns tillfällen när strukturer som denna gör ett bättre alternativ eftersom de är lättare att underhålla än en bit mark i fria luften. I anslutning till detta steg, besluta hur stor du vill att trädgården ska. Storleken avgör din förväntade skörden och mängden arbete som krävs från din sida om det underhåll. Stora trädgårdar kräver definitivt mer än två par händer om du vill ha dem att producera på deras fulla.

När du planerar en trädgård, föreställa sig hur du vill att det ska se ut. I din vision ser du växter i krukor eller i upphöjda bäddar? Dess design beror på ditt svar på detta. Siktar du på odling av grödor, skulle sannolikt upphöjda bäddar tjäna dig väl. Överväga de pengar du har på hand. Projekt som detta kräver definitivt tillräcklig budget. Medan växande din egen utbudet av ekologiska livsmedel kan innebära besparingar, kan börjar bygga trädgården från där de kommer att skördas innebära extra kostnader på dig. Låt oss inse det. Frön, andra trädgårdsarbete material och hyrda hjälp är dyra. Med alla dessa, se till att du har tillräckligt med pengar för att driva igenom med ditt trädgårdsarbete budget utan att behöva offra budgeten för din familjs grundläggande behov.

Om du har husdjur och andra djur att ta hand om, anser där att praktiskt taget hålla dem eftersom de kan förstöra din trädgård när som helst. Mer så, Tänk på hur du kan skydda dina växter från skadedjur eller små djur livnär sig på grödor. Du kan antingen behöva bygga ett staket runt eller växa toxin-emitting växter som kan hålla dessa djur och skadedjur borta.

Planera en trädgård kräver fokus och tid. Genomförandet av planen och regelbundet underhåll av din trädgård behöver din fokus och tid. Har du båda? Skulle du vara villig att offra några personliga aktiviteter bara för att spendera mer ansträngning och tid att göra din trädgård blomstra? Om du inte är säker på det, tycker om att skjuta upp detta projekt förrän du är helt klar.