Trädgårdsarbete

Fastställandet av värdet på teak möbler

Det finns några hem tillbehör eller möbler som realistiskt kan ses som håller sitt ursprungliga värde eller uppskattar. Äkta högkvalitativ teak faktiskt kommer att uppskatta det åldrar. Om du har turen att ha varit mottagaren av antik teak trämöbler, beroende på den aktuella kvaliteten, kanske du har ärvt en mycket värdefull bit av möbler.

Hur kan jag avgöra kvaliteten på min teak möbler?

Teak, vara en lövträd är mycket tät och tätt finkornig. Trä bör bör vara utan fläckar och knop och inte målas eller färgas. Antingen praxis kommer att skada träet och minska dess livslängd (teak är känt att hålla för generationer i sitt naturliga tillstånd) eftersom den färg eller fläckar kommer att försegla i rika teak olja. Om teak är målas eller färgas, kan det vara möjligt att återställa trä till sitt ursprungliga skick.

Titta på ådring. Den högsta kvalitet teaken har en mycket snäv korn, och är smidig att touch och splinter gratis. Teak som har lämnats utomhus övergår från rik honung-brun skugga till en silvrig grå. Många människor misstag detta skugga att träet är skadad - och vissa även ta detta som ett tecken på att det är nödvändigt att måla eller färga trä.

Om du är osäker om bedömning värdet av dina teakmöbler, kan du be att din bitar bedömas av en professionell möbler värderingsman. Kontrollera att den person som du väljer för att bedöma din teak är en som har värderas teak möbler.

Hur jag för att underhålla värdera av min teak möbler?

En av anledningarna till att människor väljer teak möbler är kvalitet och livslängd i teak. Teak är faktiskt en möbler som kan ses som en investering.

När du letar efter teak möbler, är köpa äkta teak från en seriös återförsäljare viktigt. Vissa mindre seriösa återförsäljare har varit kända för att sälja "teak-liknande" trä. Hålla alla dina papper från köp av teak stolar, tabeller, eller utemöbler på en säker plats att dokumentera dess ursprungliga värde och köpa information.

Rikta aldrig eller färga din teak möbler. Därigenom kommer att permanent skada träet. Om du inte vill att din teak att utveckla den silver patina, kan du använda äkta teak olja på bitarna att hålla träet från att ändra färg. När det gäller frekvensen av ansökan, kontakta din teak återförsäljare om rekommenderade program frekvensen för din klimat.

Oavsett om du köper teak möbler för en investering eller för att bara njuta, du kan vara säker på att kommer att dina möbler vara av högsta kvalitet när du köper från en seriös återförsäljare.