Trädgårdsarbete

Kompost och växter kan inte blanda

Det är en väl känd säkerhet att utnyttja varelse kompost som en gödsel i ditt arrangemang är en resurs för smuts. Agriculturists och naturliga växt specialister har utnyttjar avföring som en gödsel under en avsevärd tid. Visste du, å andra sidan, att vissa kompost inte kommer bara pyra dina växter ännu kan jämväl slakta dem?

Kompost är utnyttjas som en naturlig gödsel på grund av dess kväve, fosfor och kalium tillägg nivåer. Trots det faktum att dessa tillägg, under normala förhållanden, är nu i marken, ett par år senare för användning av samma malda territorium för ditt arrangemang, kan dessa tillägg konsumeras radikalt. Punkten när detta händer, smuts antingen behöver laddas, eller tillåtet att vila i några år, med ingen plantering sker, så smutsen kan föra dessa förlorade tillägg till en lämplig nivå.

Kyckling gödsel, trots att tanken om en av de bästa komposter, är dessutom en stannande bland de mest sårande till dina växter. Kyckling kompost är högre i kväve än nötkreatur eller häst gödsel och därmed sprida kyckling gödsel runt dina växter, eller lägga till avföringen i öppningen och efteråt ställa känsliga rötter på gödselmedel, kommer pyra anläggningen.

Ko avföring, häst kompost och kanin gödselmedel är jämväl utnyttjas som en gödsel för naturlig plantering. Trots att kvävehalten från dessa varelser inte är så hög som kyckling gödsel, det fortfarande kan finnas en fara när komposten sprids på marken och runt anläggningen, eller antar att det kommer i omedelbar kontakt med rötterna. Denna komponent kan beroende på hur varelsen kompletteras och vad varelse är ihållande. Utan denna data räkna inte du ut mängden kväve att du investerar din låda.

Kväve är en komponent som ändras till distinkta strukturer av bakteriell aktivitet. På plats för den här aktiviteten ska ske, måste förutsättningar vara precis rätt. Klimat förutsätter en stor del räkna ut denna verksamhet. Förutsatt att du sprida kompost på är ditt arrangemang efter du har planterat och det är coolt ut med en hel del duggregn, de mikroorganismer som omvandlar gödselmedlet i kosttillskott hindra radikalt. Förutsatt att du har det må vara hur det vill med den saken, soliga dagar och normal nederbörd, mikrober accelererar sin talan och kosttillskott släpps ut i marken i en snabbare takt.

Punkten vid behandling av din naturliga låda utnyttja nya avföring, är det bäst att plocka mest säkra svaret för fly sannolikheten för blazing dina växter. Först och främst kontrollera smuts behöver kosttillskott du inkluderar. Nästa, tills komposten i marken inte mindre än 3 till 6 månader innan du planterar din låda. Arbetar i komposten i marken hjälper till att eliminera försvinnande process.

Gör en punkt att vatten smutsen intermittent om nederbörden för din region är obetydlig. Det är en exceptionell trodde att arbeta marken ett par gånger under hela denna tiden innan plantering. Till sist se till att testa smuts igen för att kontrollera de komplettera nivåerna innan plantering.