Trädgårdsarbete

Topp 5 steg för att producera näringsrika komposten

Kompostering en varierad blandning av trädgård och gräsmatta avfall med kök skrubbsår är vissa att erbjuda ett näringsrikt material att hjälpa till med den framtida tillväxten av växter. En at-home komposthög hjälper också till med att minska mängden avfall skickas till deponier. Här är flera steg för att skapa kompost med fullständigt förtroende och välbefinnande -

Kombinera både bruna och gröna material

Mycket framgångsrika kompost är säkert nytta av en blandning av bruna och gröna saken. Kompost baserat enbart på brun material är mycket sannolikt att visas ganska tjock och tät, medan komposten bestående av endast gröna materialet kan snart börja locka flugor och luktar ganska illa.

Brun material allmänt avser sågspån, spån, torkade blad, och torkade eller brynt gräsklipp. Och de gröna material avser köksrester som grönsak och frukt skal, äggskal, kaffesump, tepåsar, etc. Färska klassas snitt gräsklipp också som grönt material.

Bryta ner kompostmaterialet

En komposthög är vissa att generera näringsrika materialet mycket förr om ingredienserna är strimlad eller uppdelade innan i behållaren. Trädgårdsavfall som bladen skärs lätt till storlek med en gräsklippare, medan köksrester kan gynnas av en ganska snurra i en matberedare.

Låt syre nå komposten

Låta syre nå komposten är vissa att hjälpa till med att förbättra nedbrytningen av avfallet. Helst, kompost behållaren måste omfatta flera ventilationshål för att låta luften nå ruttnande objekt, medan blanda komposten varje så ofta gör till inre avfallet kan lika nytta. En kompost behållare med en foul lukt är ofta orsakas av en brist på syre.

Att lokalisera komposten

Kompost högen är vissa att hjälpa till med att bryta ner avfall. En idealisk temperatur för naturlig nedbrytning är i regionen i 95 till 125° F. försöka lokalisera komposten i ett område som sannolikt att få naturligt solljus dagligen. Också använda mörk lagerplatserna. Under perioder av kallt väder hjälper det att flytta bin till dessa områden erbjuds skydd från väder eller Använd en av isolerande filtar.

Undvika vissa ingredienser

Håller på att skapa framgångsrika komposten är högen det avgörande att undvika vissa delar, som sällskapsdjur avfall, mejeriprodukter, kött, olja, smör och fett. Någon av dessa ingredienser är sannolikt att oönskade uppmärksammas av gnagare och flugor.