Trädgårdsarbete

Topp 6 fördelar till att skapa kompost högen

En komposthög är en process av kombinera trädgård och kök avfall för att skapa ett näringsrika organiska material att använda för att främja växtliv. En rad fördelar kommer från med komposteringen. Här är flera av de stora fördelarna med att använda detta miljövänliga process -

Minskade hushållens avfall - en stor del i att skapa den på hem kompost högen är att bättre utnyttja vardagliga avfall i hemmet. Detta är säker på att se en betydande minskning av skräp till en deponi.

Bättre utnyttjande av trädgårdsavfall - förutom att bättre utnyttja hushållsavfallet, en välbalanserad kompost högen är vissa att dra full nytta av nedfallna löv, döda växter, små kvistar, etc.

Förbättrar markens kvalitet - när komposten högen är klar för användning i trädgården är det kunna erbjuda ett högkvalitativt organiskt material till hjälp med att förbättra dränering kvaliteter. En fördel med detta är förmågan att öka jordar förmåga att absorbera näringsämnen, gödselmedel och fukt.

Genom att lägga i näringsämnen från trasiga ner avfallet, kompost är vissa att hjälpa till med att skapa friskare jorden, vilket bör innebära mer träd, blommor, grönsaker, och liknande växter visas i trädgården i framtiden år.

Kostnadseffektivt - en bra kvalitet för att skapa den på hem kompost är förmågan att undvika att ge trädgården vanliga tillämpningar av bekämpningsmedel och konstgödsel. Eftersom kvaliteten på jord är ökade väsentligt, med komposten minskar kraftigt behovet av att tillämpa de extra ändringsförslag till smutsa. De flesta kompost metoder för att använda hemma är praktiskt taget gratis, om du funderar på att investera i en av de kommersiella behållarna. Skapa en egen inbyggd behållare för acceptera kök och trädgårdsavfall är dock ganska enkel process.

Ökad tillväxt alternativ - lägga i näringsrikt kompost är vissa menar att det är möjligt att odla växter som var tidigare omöjliga. Exempelvis är ett grönsaksland med potatis och morötter säkert att uppskatta jord som inte är lera-baserat eller tunga. Genom att inkludera kvalitet komposten till tung jord, det är möjligt att göra det lerig och detta är vissa att erbjuda den perfekta tillväxt miljön för rovor, rädisor, potatis, morötter, etc.

Mindre attraktiva för ogräs - de flesta av arterna som ogräs kommer sannolikt att gynna i pool kvalitet smutsar som saknar de mest positiva näringsämnena. Genom att kombinera kvalitet komposten med befintliga jorden, kan du stoppa ogräset frodas i trädgården.