Trädgårdsarbete

Använda rätt metod för plantering gräsfrö

Plantera en färsk skiktning av gräsfrö är vissa att erbjuda en av de mest kostnadseffektiva alternativ för att uppdatera utseendet på landskapet. Det är ofta märkt att använda rätt seedade gräsmattan för att matcha klimatet är mycket mer motståndskraftig på lång sikt jämfört med om remsor av torv. En aspekt av att plantera frön är dock den öka arbetsbelastningen. Det behöver vattnas dagligen och måste hållas fria från gångtrafik tills gräset är etablerad.

Här är flera steg för att slutföra på att plantera gräset frö -

Typ av utsäde - se till att välja rätt typ av gräsfrö som matchar klimatvillkor som, jordmån och skuggan av trädgården. Det kan gynna markerar du en särskilt preparerad blandning av frön som kommer att erbjuda ett mer motståndskraftig val eftersom det är kunna kombinera egenskaper och styrkor av flera arter. Detta är säkert att ge en härdigare gräsmatta som är mer sjukdom och torka resistenta.

I processen att välja se gräs frön, till att gå med en hög kvalitet val som är självständigt fått för att erbjuda vackra gröna gräsmattan en gång utvecklat. Sällan lönar det sig att gå med de billigaste utsäde som möjligt när det kommer till gräsmattan.

Förbereda marken - det hjälper verkligen för att förbereda marken före plantering utsäde eftersom detta är kan hjälpa med att första grobarhet. Helst du vill lossa toppen 2 eller 3 inches av jord och se till att eventuellt skräp (blad, pinnar, stenar, etc) och stora mark klumpar elimineras. Detta är också en idealisk tid att försöka nivå den gräsmatta som kommer att göra det mycket mer användbart och undvika risken att vattnet samla på vissa områden. Vid behov innefatta rätt jord ändringar eller gödningsmedel för att öka kvaliteten på marken.

Låg fröet - trädgård utsäde sprids lätt med händerna eller en fördelande maskin för att erbjuda en jämn beläggning över hela ytan av jorden. Undvik alltför sådd eftersom detta kommer att lämna plantorna kämpar för det tillgängliga utrymmet och näringsämnen.

Regelbunden vattning - en regelbunden vattning av gräsmattan är vissa att hjälpa till med att främja groning av frön. Kontrollera fröna hålls fuktig i början, men undvika mättar området. En ofta och lätt vattning teknik är idealisk.