Trädgårdsarbete

Vad hjälper till att bibehålla den vackra gräsmattan

Om att upprätthålla den vackert anlagda trädgården hjälper det verkligen för att investera tid och kraft till skötsel av gräsmattan. Med hjälp av rätt bekämpningsmedel och kemiska lösningar eller ekologiska metoder för att bevara villkora av gräsmattan, är det säkert möjligt att skapa en härlig look för hela hemmet. Här är flera steg för att odla den attraktiva och grön gräsmattan-

Regelbunden inspektion - en enkel, men effektiv steg till att bevara vackra gräsmattan är att inspektera det regelbundet. En anledning till att inspektera smutsa är att göra vissa friska och kunna leka grön och levande gräset bladen. Använda en enkel pH test kit för att bestämma hälsa av smutsa. Helst, du vill ha en Ph-balansen i regionen i 6,5 till 7. Om marken inte är i formen idé, är det möjligt att inkludera gräsklipp, gödsel eller kompost att hjälpa till med att uppnå den rätta jordart.

Klippa till rätt längd - en perfekt längd för gräs bladen är ca 2,5 inches. Försök att begränsa tillväxten av gräset mycket förbi denna punkt eftersom taller gräset är troligt att behålla mycket fukt, som kan främja utvecklingen av sjukdomar. Det kan också hjälpa för att lämna gräsklipp på gräsmattan efter slåtter. Detta hjälper till med återvinning i kväve och främjar en god och hälsosam gräsmatta.

Det hjälper också för att planera rätt typ av gräs att matcha område och klimat villkor. Om du inte kan se den önskad tillväxten med gräset kan det gynna för att titta på med torv eller sod för området gräsmatta.

«««Vattning - en gräsmatta som bara behöver vattnas när den faktiskt behöver det. Det finns inget behov av att vatten dagligen att bevara frodiga gröna utseende. En idealisk tid att vatten är början på dagen. Och se till att ge en djup blötläggning med varje vattning för att se till att vattnet kan tränga igenom den övre ytan av smutsa och nå rotsystemet.

Ogräsfri gräsmatta - det märks att av rätt åtgärder för att bevara hälsan i gräsmattan, det är möjligt att begränsa uppkomsten av fula ogräset. Försök att undvika upprepad användning av kemikalier eller bekämpningsmedel, eftersom detta är dåligt för miljön. Detta bör också undvikas om trädgården används av barn och husdjur.