Trädgårdsarbete

Bonsai, konsten att manipulera naturens skapande

De flesta av oss har hört talas om Bonsai men få har sett dem. Den japanska konsten av Bonsai påbörjade tusentals år sedan från den kinesiska gör. En Bonsai är en miniatyr träd som har tränats att växa på ett visst sätt som är attraktiv för syn och ger en känsla av avslappning och välbefinnande på betraktaren. Bonsai tekniker hölls hemliga av japanska under många år förrän på 1970-talet de började att exponera dessa magnifika träd och tillåtna västerlänningar att lära sig deras sätt och hemligheter.

En Bonsai är gjord av mest något träd som trädgårdsmästaren vill använda. Det är verkligen ett under av naturen i dess storlek och utformning. I själva verket kan du göra en Bonsai ur ett apelsinträd och så småningom kommer den att producera miniatyr apelsiner. Naturen är klok i sitt sätt och många gånger kan du se miniatyr träd växer i små utrymmen omgiven av klippor och sitter på en mycket liten bit av smuts. De kan vara vuxna träd men på grund av att deras kost är begränsade, de har lärt sig att anpassa sig till den.

Detta är kärnan i denna teknik, växer ett stort träd i ett litet utrymme så att över tid och ansträngning från din sida, trädet kommer att anpassa sig och förblir små samtidigt som all dess skönhet och prakt. Bonsais kräver mycket omsorg och särskilt tålamod. Det tar många år att förvandla ett träd till ett konstverk, men det är värt. Det kräver hundratals putsning och utformningen av grenarna för att kunna ge en av dessa träd elegans och nåd de besitter.

Bonsaiträd säljs för tusentals dollar i marknaden, ju äldre trädet, det högre priset. Tänk bara på en orange träd med miniatyr blad och blommor växer på en tabell i ditt vardagsrum eller terrass på en liten kruka eller plattan och du kommer att förstå hur mycket arbete och tid användes för att göra det vad det är. Sanningen är att varje sekund trädgårdsmästaren tillbringar arbetande på det lönar sig helt som han eller hon klockor hans miniatyr träd växa och utvecklas till ett mästerverk som flyter som målningen av någon känd konstnär.

Bonsais är inte svårt att skapa, allt du behöver göra är att följa instruktioner och låt din kreativa safter flödar. Även om det tar tid att odla dem och de måste alltid vara klippta och att bry sig för, medan du gör detta, du njuta av fred och harmoni ger som jobbar på det dig. Inte bara det, dina vänner och familj kommer att besöka bara för att se det växa och ändras med tiden. Det finns inga fastställda regler på hur det ska se ut, detta beror på dig och vad du vill ha din slutresultatet ska se ut. De är alla vackra och representerar människans makt och tålamod över naturen och dess underverk.

Jag har flera hemma som har tagit mig mer än femton år att odla och forma in vackra miniatyr träd, jag har njutit av varje minut av det och rekommenderar dig att prova det själv. Timmar av klippning små grenar och binda dem till exakt den form jag vill ha dem att gå har varit mycket avkopplande och givit de resultat jag ville. Det är nog den ultimata testet som en sann trädgårdsmästare kan gå igenom att bevisa sin förmåga och kärlek till naturen och dess skapelser. Tålamod och konsekventa arbete kommer att ge ett vackert träd du kan vara stolt av och ställa ut var som helst i ditt hem.

Om du är en trädgårdsmästare på hjärta och kärlek växter och är redo och villiga att ge Bonsai ett försök, försäkra jag er blir det ingen ånger. Allt som behövs är lite tid med några veckor och en massa kreativitet. Tro det eller ej, ett träd att växa någon vilket sätt du vill, om du vet hur man tränar den, komplettera detta med kärlek och omsorg och på nolltid kommer du vara stolt ägare till en Bonsai som kommer att vara avundsjuka på alla dina vänner. Om du är intresserad av Bonsai tekniker, håll utkik för en serie som jag kommer att starta i några dagar, ger du instruktionerna för att starta en hemma och ställa dig på din väg till framgång i Bonsai tekniker.