Trädgårdsarbete

Grunderna varje nybörjare bör veta när du startar i grönsaksodling

Äga en köksträdgård kan göras av nästan alla som har en bit mark och en tillförlitlig försörjning av vatten.

Landet är det första steget, det andra steget är att veta hur att plantera dina grönsaker och underhålla dem till den punkt där de är redo att skördas. Om du läser detta då din kommer inte att vara orolig om det eftersom du kommer att få riktlinjer om hur man ska odla dina egna grönsaker.

När börjat är den första sak att göra plan på vilken typ av grönsaker du kommer att växa i din trädgård. En hel del nybörjare börja plantera grönsaker som de vill, vilket är bra men kommer de att växa i den miljö du lever i? Så när planerar du bör undersöka om vilken typ av växter växer bra i ditt område. För att göra detta kan du gå till din lokala trädgård butik till förfrågan eller du kan be dina grannar förutsatt att de har trädgårdar också.

När du har pekade pin de grönsaker som du kommer att växa sedan sin tid att plocka på plats i din trädgård där du kommer att plantera grönsaker. Den plats du väljer bör ha ordentlig dränering, vissa kvalitet jord, i närheten vattenförsörjning och bör ha någon form av skydd från djur som kan äta grönsaker som höns och boskap.

När din fröna i jorden dess tid att hantera och ta hand om din trädgård. För att göra detta måste du vatten dina växter varje dag men inte på regniga dagar eftersom regnet kommer att göra det åt dig. Du bör också ge dem några näringsämnen så att de blir friska, de kan få sina näringsämnen från gödsel och kompost.

En annan sak du måste göra är att ta bort all ogräs som kan växa bredvid dina grönsaker eftersom de kommer att konkurrera med dina växter för näringsämnen och vatten. För att säkert ta bort ogräset måste du använda dina bara händer eller en trädgård rorkult och när du tar bort dem utrota dem så att de har svårt att växa igen.

Vara på utkik skadedjur som kan invadera din trädgård, de vanligaste är buggar och larver. För att ta bort denna skadegörare kan du använda bekämpningsmedel spray men använder en liten mängd eftersom över sprutning denna kemikalie kan påverka dina växter och jord vilket minskar kvaliteten på grönsakerna.