Trädgårdsarbete

Skapa det organiska gödselmedlet hemma

En frisk gräsmatta och grönsaksland är säkert nytta av tillämpningen av näringsrika gödningsmedel flera gånger under säsongen tillväxt. En rekommenderad val av gödselmedel är organiska blandningen att begränsa införandet av giftiga kemikalier i trädgården. Ett önskvärt inslag i det organiska gödselmedlet är förmågan att skapa hemma med hjälp av en komposthög eller flera gemensamma ingredienser i hemmet.

Komposthög

Näringsrikt kompost är vissa att erbjuda en av de mest attraktiva alternativ för att skapa en organisk gödsel för hela trädgården och gräsmatta. En önskvärd aspekt av den på hem kompost högen är förmågan att upprätthålla livets växt år efter år, samtidigt som också användning av en rad av hushållsprodukter som annars skulle kastas bort.

Högkvalitativ kompost är i behov av en kombination av kväverika och kol-rikt produkter. Kväve objekt inkluderar frukt och grönsaker scraps, används tepåsar och kaffesump. Kompostbehållare är lätta att göra eller köpa en lokala Trädgårdsbutik. En populär kommersiell lagerplats omfattar dem som rotera för att göra det lättare att blanda ingredienserna varje så ofta.

Organiska gödselmedel

En mängd olika hushållsprodukter kan användas i processen att skapa det organiska gödselmedlet. Ett snabbt och enkelt alternativ är att använda något som äppelcidervinäger. En ingrediens som detta skapar en omedelbar gödningsmedel lösningen. Genom att kombinera destillerat ättika med vatten är det möjligt att skapa en mycket effektiv organiska gödselmedel att använda på alla växter i trädgården.

Om vill inte ge gräsmattan en Mellansäsong uppsving, är en organisk gödsel som skapats med vatten, 1 kopp av ammoniak och 1 kopp EPSOMSALT vissa att bli högt värderat. Häll lösningen i en quart-storlek sprayflaska för lätt applicering. EPSOMSALT är också effektiva om de tillämpas direkt på marken för att hjälpa till med växters tillväxt.

Det finns en mängd fördelar med att skapa den på hem mineralgödsel för trädgården. En betydande positiv är förmågan att undvika att lägga i oönskade lösningar eller kemikalier på trädgårdsjord. En komposthög är miljövänlig, så är det möjligt att bättre utnyttja av hushållsavfall. Och att skapa gödselmedlet hemma är en långt-syn mer kostnadseffektivt än att köpa de kommersiella produkterna flera gånger per säsong. En vanlig tillämpning av det organiska gödselmedlet är säkert att ge gräsmattan och plantera liv krävs näringsmässiga laddtrycket för att upprätthålla kvaliteten på jord för långt in i framtiden.